Obavijesti

News

Komentari 275

Nora vas nosi u srcu: Zahvalila dobrim ljudima na Facebooku

Nora vas nosi u srcu: Zahvalila dobrim ljudima na Facebooku
7

Ministar Ostojić kazao je da će učiniti sve da pomogne maloj Nori. Očekujem da HZZO do utorka izda rješenje o daljnjem dijagnostičkom postupku, rekao je Ostojić

VIDEO

Uzet ću svoju djevojčicu, nosit ću je na leđima, s njome preplivati Atlantski ocean i odvesti je na liječenje u Ameriku, odlučna je Norina majka Đana (33).

Učinit će, kaže, sve da svom djetetu da još jednu, posljednju šansu za život.

- Ne mogu sjediti kraj nje brojeći dane do trenutka kad će nas napustiti. Loše je, svjesna sam toga. Iscrpljene su sve mogućnosti liječenja u Hrvatskoj, no bolest je, nažalost, jača od moje Nore - rekla je mama, koja je saznala da u Dječjoj bolnici u Philadelphiji izvode eksperimentalno liječenje za koje je Nora idealan kandidat.

- Pisala sam liječniku koji to liječenje provodi i poslala mu Norinu medicinsku dokumentaciju. Ona zadovoljava sve uvjete tog liječenja - dodala je Đana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ostojić: Učinit ću sve da joj pomognem

Ministar zdravlja Rajko Ostojić kazao je u nedjelju da će učiniti sve da pomogne maloj Nori.

 - Očekujem da HZZO do utorka izda rješenje o daljnjem dijagnostičkom postupku - izjavio je Ostojić, a Vlada objavila na svom Twitteru.

Nenad Korkut, glasnogovornik HZZO-a, tvrdi da im se djevojčičini roditelji, kao ni njezini liječnici onkolozi, službeno još nisu obratili.

- Nakon primanja službenog prijedloga i zamolbe liječnika za liječenje djeteta u inozemstvu, udovoljava li ono svim uvjetima, spremni smo zahtjev odobriti u roku od dana - rekao je Korkut.

Nora je je svjesna svoje bolesti, ali sve prihvaća sa smiješkom. Mama ju je ošišala kad joj je zbog kemoterapija počela otpadati kosa. Nora se pogledala, nasmiješila i svima rekla da ima baš lijepu frizuru.

Novom slikom na Facebooku u nedjelju su poslali pozdrav male Nore svim dobrim ljudima.

Pomozite maloj Nori

Nora Šitum ima 5 godina i 8 mjeseci. Dijagnosticirana joj je akutna limfoblastična leukemija. Njezina mama je na Facebooku objavila pismo u kojem opisuje Norinu borbu za život. Pismo je ganulo sve. 

Norina bolest je postala otporna na sve. Nori je jedina šansa nova metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. Troškovi liječenja su 575 000 dolara, oko 3,3 milijuna kuna. Norina obitelj toliko novaca nema pa mole sve da im ga pomognu prikupiti. 

Mnogi su dali donacije, a Grad Imotski Nori je donirao 100.000 kuna.

Sve donacije iz Hrvatske i inozemstva donirajte na račun Udruge 'Hrabro dijete' (Nora je članica Udruge) s napomenom Za Noru 

Udruga Hrabro dijete 

OIB 58243364080

Žiro račun Zagrebačka banka

2360000-1102209843

Za uplate iz inozemstva IBAN: HR0423600001102209843

SWIFT CODE: ZABAHR2X

Naš žiro račun je: PRIVREDNA BANKA ZAGREB 2340009-3110426252 (vlasnik računa Đana Atanasovska, majka) Poziv na broj 00 25052007 Nora Fora – Strašni lav 



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 275
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...