Obavijesti

News

Komentari 55

Obje djevojčice umiru, a jetru tata može donirati samo jednoj

Obje djevojčice umiru, a jetru tata može donirati samo jednoj
4

Obitelj Wagner posvojila je curice iz Vijetnama. Imale su 18 mjeseci i samo četiri kilograma. U međuvremenu su otkrili da imaju i bolest zbog koje im otkazuju organi

VIDEO

Michael Wagner i njegova supruga Johanne nisu mogli okrenuti leđa djevojčicama koje su upoznali u vijetnamskom sirotištu. Curice su bile u lošem fizičkom stanju te ih nisu imali srca ostaviti. Poveli su ih u Kanadu u svoju obitelj. Binh i Phuoc imale su tada godinu i pol dana.

Facebook

Njihova obiteljska sreća nije dugo potrajala jer samo godinu i pol kasnije par se našao pred najtežom odlukom u životu. Blizanke, naime, boluju od genetskog poremećaja, Alagille sindroma, koji zahvaća jetru, srce, bubrege i ostale organe.  

Objema im je počela otkazivati jetra, zbog čega im je transplantacija mogući spas života. Srećom, Michael je kompatabilan donor, ali ne može pomoći objema djevojčicama. Jetru može donirati samo jednoj. 

Zato obitelj sada na sve moguće načine pokušava naći još jednog donora kako bi uspjeli spasiti život objema djevojčicama. Otvorili su profil na Facebooku, a u međuvremenu će liječnici odlučiti kojoj djevojčici će tata dati svoju jetru. 

- Rekli smo im da mi ne želimo preuzeti teret te odluke, kazala je Johanne i dodala da bi operacija trebala biti u roku dva tjedna. 

Obitelj Wagner ima još petero djece starije od blizanki, prenosi Daily Mail.

- Kad smo ih vidjeli u sirotištu, šokirali smo se. Imale su 18 mjeseci i samo četiri kilograma. Kad smo napustili sirotište, otišli smo kupiti dvije male posudice sa crtežima vilinih konjica u koje smo planirali staviti njihov pepeo ako ne uspiju preživjeti, ispričala je Johanne. Unatoč teškoj bolesti curica kaže da ne žali svoju odluku.

- Milijun puta bih ovo ponovila. Naučile su nas dijeliti i biti otvorena srca, zaključila je. 

Facebook

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a