Obavijesti

News

Komentari 35

Okrutni učitelji: Pronašao slike zlostavljanja autistične kćeri

Okrutni učitelji: Pronašao slike zlostavljanja autistične kćeri
3

Roditelji Britanke Jasmine Evans ne znaju koji je razlog da su pedagozi u školi njihovu tada devetogodišnju autističnu kćer zatvarali i puštali da plače satima

VIDEO

Alan Evans (51) ostao je šokiran kad je dvije godine nakon što je ispisao svoju autističnu kćer iz škole došao do dosjea u kojoj su bile fotografije njegove uplakane i uplašene kćeri zatvorene same u sobi. Odlučio je stoga objaviti te fotografije jer vjeruje da se želi izbjeći istraga o tome kako se njegova kćer tretirala dok je išla u tu školu, piše Daily Mail.

- Vidio sam slike i strašno sam se uzrujao. Ona se nalazila iza vrata koja nije mogla otvoriti, uplakana je sjedila na podu u gaćama - kazao je otac Alen, zgrožen činjenicom da zaposlenici škole umjesto da pomognu autističnoj djevojčici i smire ju oni su je išli u takvom stanju fotografirati.

Profimedia

Kad su te fotografije snimljene, početkom 2013 godine, djevojčica je imala tek devet godina. On vjeruje da je na taj način škola skupljala dokaze s ciljem da pokaže kako je s curicom teško raditi i brinuti se o njoj.

- Ne znam zašto su je uopće zaključavali. Je li to trebala biti kao nekakva kazna? U cijelom tom dosjeu nisam našao nikakav dokaz da su oni nju na neki način educirali - istaknuo je otac te dodao da sad sigurno zna da se više dijete neće vratiti u školu. Otac je educira kod kuće.

Jasmina je autistična, ima probleme s govorom i problema s ponašanjem. Nakon svih tih događaja u školi sad pati i od anksioznosti i ima strah od odvajanja.

Alan i njegova supruga Janet (42) ljuti su na lokalne vlasti te ih optužuju da ignoriraju šokantne fotografije i ne misle da je napravljeno išta loše.

- Nitko ne želi istražiti što se točno događa u toj školi. Sve moguće službe sam obišao no nikoga nije briga - očajan je otac koji kaže da edukacija kod kuće predstavlja velik napor za njih a i da to utječe na Jasmine. Nema prijatelja, kaže otac, pa je oni moraju konstantno animirati što nije jednostavno.

Profimedia

Iz škole u kojoj je autistična djevojčica zlostavljana kažu da su u tom periodu bili pod drugom upravom i drugim osobljem i da koliko oni znaju škola je djelovala najbolje što je mogla u to vrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.