Obavijesti

News

Komentari 218

Ona ima dvije mame i dva tate: Svoju kćer darovao je bratu

Ona ima dvije mame i dva tate: Svoju kćer darovao je bratu
5

Bihać: Ramiza (43) i Jusuf (45) su godinama pokušavali dobiti dijete. Bez uspjeha. Jusufov brat i njegova žena su ih pozvali na kavu i rekli da će im pokloniti dijete

VIDEO

Bihaćani Ramiza (43) i Jusuf (45) Goretić u braku su 24 godine. Sve to vrijeme ustrajno su pokušavali dobiti dijete. Sreća im nije bila naklonjena. Nakon dva pobačaja i dvije izvanmaterične trudnoće te brojnih pokušaja medicinski potpomognute oplodnje pomirili su se sa sudbinom da njihovim domom nikada neće odzvanjati smijeh njihova djeteta. Prije tri godine brat Bekir (39) i njegova supruga Jasna (32) pozvali su ih na kavu i rekli im da će im pokloniti svoje dijete.

'Srce nam je stalo, kad su nam rekli'

- Nisam imala pojma što su odlučili, Jasna mi je samo pokazala test koji je pokazivao da je trudna. Tada mi je rekla da će to dijete kad se rodi biti naše. Počela sam plakati i tresti se, mislila sam da ću pasti u nesvijest. A Jusufu je tog trenutka srce stalo. Bekir me zagrlio i rekao da ne plačem - priča Ramiza dok prati veselo trčkaranje kćeri. Čitavu trudnoću Ramiza je s Jasnom odlazila kod ginekologa i na ultrazvuku pratila razvoj bebice, još ne vjerujući da će to dijete biti njeno.

Zdrava djevojčica rodila se 22. veljače 2009. Pri porođaju je težila 3150 g i bila dugačka 50 centimetara. Djevojčicu su nazvali Hatka, po bakama.

Bekir i ja prvo smo dobili sina Adiana (9), a nakon toga blizanke Saru i Hanu (5). Ispoštovali smo bosansku tradiciju i dobili što smo htjeli: sina i dvije kćeri. A kako su Jusuf i Ramiza bili uz nas sve to vrijeme, bilo nam je prestrašno gledati ih kako čeznu za djetetom. Dugo smo razgovarali i razmišljali i odlučili da ćemo im pokloniti naše dijete. Kad sam je dovela iz bolnice u njihov dom, nisam se zadržavala ni sekunde, odmah sam otišla u stan i s mužem proplakala od sreće cijeli dan, govori Jasna. Bihaćem se vijest brzo pročula i uglavnom naišla na odobravanje. Rijetki su ih ogovarali. Ali Goretiće za to nije nimalo briga. Hatku obasipaju pravom roditeljskom ljubavlju. Ni Ramizi nije bilo nimalo teško naviknuti se na bebu.

Neće od Hatke skrivati njeno porijeklo

-  Kroz moje ruke prošla su sva djeca Bekira i Jasne, a praktično sam odgojila i svoje kumče. Kad sam Hatku prvi put primila u ruke, teško je opisati osjećaj koji mi se javio u srcu - kaže Ramiza dok nježno grli Hatku. Iz kuće Goretićevih svaki dan odjekuje dječji smijeh jer su Adian, Sara i Hana vrlo često uz svoju sestricu. Jusuf i Ramiza kažu da od Hatke neće skrivati njeno porijeklo.

- U našoj kući nema tajni i kad Hatka bude dovoljno velika, sve ćemo joj ispričati. Iako i sada Ramiza kćeri polako objašnjava kako ima dvije mame i dva tate. Ona i Jasnu i Ramizu zove mama, a Bekira i mene tata - priča Jusuf, konobar u bihaćkom kafiću.

Ramiza je domaćica i svoj je život i vrijeme potpuno posvetila Hatkinu odgoju. Kad u veljači napuni tri godine, i zakonski će postati Jusufova i Ramizina kći jer je još upisana kao Bekirovo i Jasnino dijete.

- Svaki put kad vidimo sreću, toplinu i ljubav kojima obasipaju Hatku, nimalo se ne kajemo što smo im poklonili dijete - kažu presretni Bekir i Jasna.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...