Obavijesti

News

Komentari 30

Ostao bez pola lica: Sada opet može poljubiti svoju suprugu

Ostao bez pola lica: Sada opet može poljubiti svoju suprugu
3

Donniju Frittsu liječnici su dijagnosticirali rijedak tumor čeljusti. Imao je dvije mogućnosti - ići na operaciju ili umrijeti u bolovima. Ostao je bez nosa i gornje usne

VIDEO

Umirovljeni otac troje djece iz Georgije, koji se borio s teškom bolešću, ponovno bez srama može izaći u javnost nakon što mu je obavljena rekonstrukcija lica.  

Djeca bi gledala u mene, a zatim u strahu bježala majkama, prepričava svoju agoniju Donnie

Donniju Frittsu (55) liječnici su dijagnosticirali 2003. godine rijedak tumor na čeljusti zbog kojeg je morao na operaciju. Nakon što su mu odstranili tvorevinu, ostao je bez nosa i gornje usne, prenosi Daily Mail.

- Hranu sam mogao jesti jedino tako da je prstom gurnem prema stražnjim zubima. Bilo me sram izaći na večeru u restoran - kaže Donnie.

- Djeca bi gledala u mene, a zatim u strahu bježala majkama - prepričava svoju agoniju Donnie.

Liječnici mu dijagnosticirali infekciju sinusa

 Iz nosa mu je curila krv. Kada je stavio prst unutra, veliki komad krvavog tkiva pao je u umivaonik. Smrad je bio nepodnošljiv, rekla je Donnijeva žena

Nakon dvije godine braka, Donnie je počeo osjećati neobičnu bol u području čeljusti. Liječnik mu je rekao da ima infekciju sinusa i propisao antibiotike. Unatoč sve jačoj boli, istu dijagnozu ponovilo je još 14 liječnika

S vremenom više uopće nije mogao jesti. Jedno jutro supruga ga je čula kako zapomaže u kupaonici.

- Iz nosa mu je curila krv. Kada je stavio prst unutra, veliki komad krvavog tkiva pao je u umivaonik. Smrad je bio nepodnošljiv  - rekla je Sharon.

Rijedak oblik tumora zabilježen u samo 26 slučajeva

Liječnik specijalist u Atlanti rekao je Donniju da ima agresivan oblik raka, zabilježen u samo 26 slučajeva u svijetu. Jedina opcija bila je odstraniti veći dio lica, rak je zahvatio kosti. U suprotnom, Donniju je prijetila bolna i nezbježna smrt.

Par je imao  malo vremena da donese zastrašujuću odluku.

- Nisam bio siguran ima li smisla živjeti s takvim izgledom nakon operacije. Nikad više neću moći poljubiti Sharon, normalno razgovarati, pjevati, gledati ili žvakati hranu. Ali znao da sam Sharon neće dopustiti da umrem. Nisam je mogao ostaviti samu. Znao sam da možemo to zajednički preživjeti - priča Donnie.

Težak put do ozdravljenja - čak 36 operacija

U kolovozu 2013. godine tijekom 12-satne operacije Donniju su odstranili tri tumora. Liječnici su mu davali svega dva posto šanse da preživi. Operacija je bila uspješna, a liječnici su uspjeli spasiti vid pacijentu. Nakon ove, Donnie je morao na još 35 operacija.

Nekoliko tjedana nakon što su mu prilagodili lice, Donnie je ponovno gledao smrti u oči. Teška bakterijska infekcija prijetila je njegovom mozgu. Srećom, nakon dva tjedna intenzivne njege, ozdravio je.

Ugradili mu metalnu konstrukciju na lice

Nakon silnih operacija, Donnie je postao nesiguran, počeo se povlačiti u sebe. Stoga je Sharon ugovorila posjet kod stručnjaka za facijalnu protetiku. Nizom operacija ugradili su mu metalnu konstrukciju na lice kako bi držalo protezu. Donnie sada ima lice i može započeti novi život. Napokon može poljubiti suprugu i kaže kako jedva čeka izvesti je na večeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.