Obavijesti

News

Komentari 358

Policija iz kuće iznijela obitelj Fel: Privedeno je 20 aktivista

Policija iz kuće iznijela obitelj Fel: Privedeno je 20 aktivista
7

Deložaciju je nadgledala policija koja je privela 20 aktivista udruge Živi zid i susjeda. Oni su došli dati podršku obitelji. Policija je branila snimanje deložacije

VIDEO

Policija je u srijedu iz obiteljske kuće iznijela samohranu majku Marijanu Fel i njezino troje djece. Deložaciju su pratili brojni aktivisti udruge Živi zid, a njih 20 privela je interventna policija. 

Vidno potresena žena nije bila u stanju dati izjavu za medije, pa se u njeno ime obratila Svjetlana Mandić, jedna od aktivistica, piše Večernji list.

-Stid me je što živim u takvoj državi, ovo je majka troje djece koja više nema gdje živjeti. Pita li se tko imaju li ona i njena djeca za kruh. Nije zaslužila ovo što joj se događa - rekla je.

Uz sudskog ovršitelja Damira Ključeca, deložaciju  su nadgledali djelatnici centra za socijalnu skrb Virovitica kao i djelatnici interventne policije PU virovitičko-podravske te novi vlasnik kuće Ivan Veličan.

Aktivisti grupe Živi zid javili su da je policija prijetila susjedima da će ih uhititi ako budu puštali novinare kroz svoje vrtove. Također, prijetili su i novinarima privođenjem. 

Susjedi, okupljeni ispred kuće, su davali podršku obitelji Fel. Izvikivali su: "Pustite medije", "Ovo je fašizam", Pravna država"...

Kako govore aktivisti, policija je već u 2 ujutro počela s blokadom prilaznih cesta, a na mjestu deložacije nalazi se velik broj policajaca. 

Nakon nešto više od sat i pol mučnog pokušaja deložacije, policija je isključila kameru i onemogućila snimanje. Prije toga je dvoje policajaca stalo ispred kamere kako se ne bi vidjelo prisilno postupanje policije.

Uzeli novac od kuće, ali se ne žele iseliti

Samohrana majka troje djece Marijana Fel  dugogodišnja je žrtva nasilja u obitelji. Njezin suprug je više puta pravomoćno osuđen za zlostavljanje. Kuća, iz koje je žele deložirati, je bila zajedničko vlasništvo sve dok, u postupku razvrgnuća suvlasništva i tijekom brakorazvodne parnice, nije došlo do ovrhe i prodaje kuće na javnoj dražbi u siječnju.

Kupac kuće Ivan Veličan navodi kako u ovom slučaju nije riječ o bankovnom oduzimanju kuće pa prodaji, već je obitelj Fel sama odlučila prodati kuću, a nakon što su dobili novac se odbijaju iz nje iselitI.

Živi zid je prije 12 dana spriječio pokušaj deložacije smatrajući cijeli postupak nezakonitim.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 358
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je