Obavijesti

News

Komentari 174

Sinove opsjednute nasilnim igricama odveo u Siriju i Izrael

Sinove opsjednute nasilnim igricama odveo u Siriju i Izrael
3

Dječaci Leo i Frank obožavaju 'pucačinu' Call of Duty. Željeli su kupiti novu igru. Njihov otac Carl zabrinuo se da dječaci nisu svjesni mnogobrojnih opasnosti oružja

VIDEO

Šveđanin Carl-Magnus Helgegren odveo je dvojicu svojih sinova, strastvenih igrača video igre Call of Duty, na putovanje u Izrael i Siriju kako bi im pokazao tragediju i razaranja koju može prouzročiti upotreba oružja, piše Daily Mail.

Helgegren je švedski novinar, profesor na sveučilištu i otac dvojice dječaka, Lea (11) i Franka (10)Ideju za ovo neobično putovanje dobio je kada su ga sinovi za vrijeme obiteljske večere pitali mogu li kupiti novu igru punu nasilja i oružja. Zabrinuo se da dječaci nisu svjesni štetnih utjecaja oružja.

Carl se kladio sa sinovima - ako posjete ratom 'zatrovana' područja i razgovaraju s lokalnim stanovništvom, moći će igrati igru. Na putovanje je krenula cijela obitelj, uključujući i majku Elisu, koja je ispočetka bila nesigurna oko plana zbog brojnih opasnosti koje vrebaju na tom području.

Obitelj je u Izraelu u koji su stigli u travnju, netom prije nego se rat rasplamsao, bila smještena kod jedne lokalne obitelji. Posjetili su izbjeglički kamp i bolnicu u sklopu kampa. Tamošnji liječnik je govorio dječacima o djeci koja su stradala zbog oružja. Posjetili su i obitelj koja je čitav svoj život provela na Golanskoj visoravni.

Carl je ispričao za MailOnline kako su dječaci na povratku u Švedsku rekli  da ne žele kupiti igru. Bili su šokirani zbivanjima u Izraelu i Siriji.

- Ne moraju svi odvesti djecu na Bliski istok kako bi ih odvratili od ratnih igara, ali zašto djeci predstavljati oružje kao nešto normalno. Djeca svakodnevno igraju takve igre. Zašto nijednom roditelju to ne smeta - pita se Carl.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke