Obavijesti

News

Komentari 60

Skok života: Dobio dva metka u glavu, sad skače s 15 metara

 Skok života: Dobio dva metka u glavu, sad skače s 15 metara
6

Uspješna sportska karijera Riječanina Branka Žgaljardića (60) okončana je ‘90-ih godina obračunom ispred lovranskog noćnog kluba u kojem je radio kao zaštitar

VIDEO

Ma nemoguće, neće valjda skočiti? Pa koliko ima godina? Čudio se dječak na plaži Preluk kod Opatije vidjevši Riječanina Branka Žgaljardića (60) kako se penje na 15 metara visoku dizalicu za barke kako bi skočio u more.

No nekadašnjem dvostrukom prvaku svijeta i Europe u full kontaktu ovo je uobičajena rutina koju upražnjava dva puta mjesečno. U svojoj sportskoj karijeri, koja je trajala 21 godinu, Žgaljardić je proputovao svijet. Karijera mu je ‘90-ih godina tragično okončana obračunom ispred lovranskog noćnog kluba u kojem je radio kao zaštitar. Tada je dva puta upucan u glavu, a treći je metak dobio u bedro.

- I dan-danas osjećam posljedice te kobne noći zbog koje i sad primam injekcije za smirenje. Svako malo padnem u očaj i zato mi ovi skokovi dođu kao osvježenje i vrate mi krv u žilama. Ne treba mi dug život, neka poživim još nekoliko godina, ali tih nekoliko neka me ti skokovi čine živim - tužno kaže nekadašnji vrhunski sportaš.

Napadač slobodno šeće gradom

Od sigurne smrti spasile su ga dvije operacije. Hici koje je dobio ispod nosa i kraj usnice srećom su zaobišli kralježnicu za dva milimetra s jedne i druge strane. Dodaje da je svog napadača nakon te kobne noć vidio tek jedanput, ali danas ne vjeruje da bi ga prepoznao. Zna samo da se sve te godine slobodno kreće gradom te da nije snosio nikakve posljedice.

- Nije odležao ni dana zatvora, a ja nikad nisam dobio ni lipe odštete - kaže Žgaljardić.

Život mu je upropašten te kobne noći

Kao vrsni sportaš bio je vlasnik šest kick boxing klubova, trenirao specijalne jedinice namjene HV-a te je dobio nagradu Grada Rijeke za vrhunske rezultate u sportu. No sve se to pokazalo uzalud nakon kobne noći zbog koje je postao 70-postotni invalid te po cijelom svijetu morao raditi razne poslove. Bio je kormilar i električar, a radio je i na naftnim platformama kako bi preživio iako je diplomirao ekonomiju.

- Napad sam preživio najviše zahvaljujući kondiciji, zatim tehnici i Bogu. No život mi je od tada upropašten. Najteže mi je palo što se više nisam mogao profesionalno baviti sportom i živjeti od toga te što sam morao raditi sve i svašta kako bih preživio - kaže.

Osim što dva puta mjesečno skače kako bi ubrzao cirkulaciju i održao kondiciju, ovaj vitalni šezdesetogodišnjak dobru fizičku formu održava plivanjem i trčanjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.