Obavijesti

News

Komentari 95

Smrt sestara Filipović: Osam godina prošlo, a krivca nema

Smrt sestara Filipović: Osam godina prošlo, a krivca nema
5

Višnja (22) i Gordana (18) Filipović poginule su u prometnoj nesreći 15. prosinca 2006. Policija još nije pronašla krivca. Roditelji su umorni, shrvani i frustrirani

VIDEO

Na životu nas još drži misao da postoji zagrobni život te da su naše djevojke na nebu i čekaju nas. Ovaj život ionako je samo trenutak spram vječnosti. Izdržat ćemo jer živi u grob ne možemo, a onda ćemo cijelu vječnost biti s njima, govori Dragutin Filipović i nježno uzima suprugu Ljubicu za ruku.

Njihove kćeri Višnja (22) i Gordana (18) Filipović poginule su 15. prosinca 2006. “Istraga je još u tijeku”, rečenica je koju slušaju već osam godina. Umorni su, shrvani i frustrirani. Krivca za smrt njihovih kćeri policija nije pronašla. Sestre su s trojicom mladića iz Rijeke te večeri krenule za Zagreb, gdje je živio Višnjin dečko. Ona je i vozila Toyotu Yaris autocestom Rijeka - Zagreb, a Gordana je sjedila odmah iza nje. Vozila je desnim trakom brzinom od oko 110 kilometara na sat. Stotinjak metara od benzinske postaje Ina - Čavle htjela je preteći kamion ispred njih.

Izvukla se u lijevi trak i ugledala svjetla kako jure prema njima. Zakočila je i vratila vozilo natrag. Uspjela je izbjeći izravan sudar, no u prevrtanju je Višnja preminula, a Gordana, koja je ispala iz automobila kroz stražnje bočno staklo, podlegla je ozljedama idućeg dana. Svojom reakcijom Višnja je spasila život trojici prijatelja. Prema izvješću policije, u pitanju je bio tamnoplavi Renault Clio, no vozač kamiona koji je Višnja pretjecala u svom je iskazu nakon nesreće ispričao da je vidio veće vozilo, limuzinu, svjetlije boje. Policija je tog dana imala više od 50 dojava za vožnju u suprotnom smjeru. Prema izjavi svjedoka zaključili su da je krivac izašao na čvoru Čavle.

Tijekom dugogodišnje istrage provjeravali su razne informacije. Jedna od njih bila je da “fantomski” auto uopće nije postojao, no kako je svjedoka takve vožnje bilo previše, tu su teoriju morali odbaciti. Postojala je glasina i da je auto vozio mladić koji se kasnije objesio, no tu je priču policija demantirala. Ipak, glasinu koja i danas kruži Rijekom policija nikad nije demantirala te je upravo to uzrok frustracija roditelja.

- Od prvog dana, kad su u našu kuću došli prijatelji naših cura, glasina je bila da je nesreću skrivio sin tajkuna i da je vozio za okladu - kaže Dragutin. Tog su mladića, tvrdi, na razgovor prvi put pozvali nakon šest godina. Rekli su im da ima alibi, da je bio na skijanju. Nebojša Čelica iz Udruge osoba stradalih u prometu smatra da je velik problem pronaći krivca nakon toliko godina.

- Propusta u očevidima ima puno i policajci koji ih rade često su neiskusni. Kad se ne napravi kvalitetno, teško je nadoknaditi propušteno. Problem je i što prekršajni sudovi policiju ne izvijeste o odlukama, zbog čega oni nemaju povratnu informaciju o radu - rekao je Čelica.

Skrivili teške nesreće i pobjegli

U teškoj nesreći kraj Okučana u kolovozu poginula je suvozačica Honde, a roditelji i dijete su ozlijeđeni. Divljak koji se tamnim terencem zabio u njihov auto pobjegao je. Policija traži i vozača koji je u listopadu kod Nove Gradiške porušio svjetlosnu signalizaciju za radove na cesti, nakon koje je u sudaru poginula žena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke