Obavijesti

News

Komentari 77

Sretan rođendan! Četvorke iz Velike Gorice imaju pet godina

Sretan rođendan! Četvorke iz Velike Gorice imaju pet godina
6

Ema, Lana, Lovro i Filip zajedno su ugasili svijeću na torti pa su pomalo sramežljivo počeli otvarati darove koje su dobili za rođendan. Njihovo rođenje je pravo čudo...

VIDEO

Za rođendan su zaželjeli balone na kojima piše ‘Sretan rođendan’. To su i dobili. Skromni su i nemaju velikih želja. Znaju da nemamo novca, ispričao je Damir Vrbetić iz Velike Gorice.

Njegova djeca u srijedu su proslavila peti rođendan. Ema, Lana, Lovro i Filip zajedno su ugasili svijeću na torti pa su pomalo sramežljivo počeli otvarati darove. Polako su vadili igračke, razgledavali ih, a osmijeh im sve vrijeme nije silazio s lica, kao da su svjesni da je taj dan posvećen samo njima.

Šanse za rođenje su bile 1:25 milijuna

Mališani su najveći dar koji su njihovi roditelji mogli dobiti jer su šanse za njihovo rođenje bile 1:25 milijuna. Naime, rođeni su nakon izvantjelesne oplodnje. Njihovoj majci Zvjezdani liječnici su usadili dva oplođena jajašca, od kojih se svako podijelilo u dva embrija. Iz njih su poslije rođena dva para jednojajčanih blizanaca, što je vrlo rijetko čak i u svjetskim razmjerima.

Danas su to zdrava, jaka i vesela djeca koja obožavaju ići u vrtić. Imaju puno prijatelja, s kojima će još jednom proslaviti rođendan. Njihovi roditelji kažu da ih svi hvale kao dobru djecu koja shvaćaju da život nije lak.

- Ponekad na televiziji vide reklame za igračke pa znaju reći kako bi i oni to željeli imati. Ali tad jedno drugo upozoravaju da nemamo novca, i to prihvaćaju i razumiju. S njima se sve možemo dogovoriti - nastavio je ponosno opisivati tata Damir gledajući ih kako se bezbrižno igraju na tepihu.

Odjednom su dobili dva para jednojajčanih blizanaca

Čudo njihova rođenja objavili smo na naslovnici 24sata. Bio je to drugi slučaj trudnoće s dva para jednojajčanih blizanaca u svijetu, a u kojoj su sve četiri bebe preživjele. Dječaci su bili u jednoj posteljici, a curice u drugoj. Majka je trudnoću preležala, a rodila ih je carskim rezom. Kad su ih ugledali, roditelji su odahnuli. Njihova djeca su bila živa i zdrava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa