Obavijesti

News

Komentari 76

Sve mu je bolje od ulice: Htio u zatvor pa je odglumio pljačku

Sve mu je bolje od ulice: Htio u zatvor pa je odglumio pljačku
1

Beskućnik Dinko Zaharija (55) s nožem je ušao u riječku banku samo kako bi dobio smještaj i hranu u zatvoru. Osigurao si je mjesec dana smještaja i hrane u pritvoru

VIDEO

Bio sam očajan i zbunjen. Iste noći kad sam završio na ulici popio sam 20 tableta za spavanje. Ujutro se nisam mogao pomiriti s tim da sam živ. Dokopao sam se lovačkog noža i krenuo na brdo da si rezanjem žila oduzmem život. Odustao sam te onako gladan i prestrašen ušao u poslovnicu Erste banke na Jadranskom trgu s namjerom da insceniram oružanu pljačku, opisuje Dinko Zaharija (55) što je u kolovozu prošle godine učinio kako bi si osigurao mjesec dana smještaja i hrane u pritvoru.

- Nemaskiran sam uzeo broj i čekao desetak minuta. Čudno sam se osjećao, novac me nije zanimao iako je službenica kraj mene brojila stotine tisuća kuna. Samo sam želio u zatvor. Lažna pljačka bila mi je ulaznica za to - objašnjava Dinko.

Službenica na šalteru odgurnula mu je ruku i nož mu je ispao.

- Ukipio sam se, ali sam bio zadovoljan. Nitko nije stradao, nikom nisam ništa ukrao, a znao sam da te noći neću spavati vani. Mirno sam čekao policiju iako sam mogao pobjeći. Pustili su me nakon mjesec dana, sad čekam presudu - kaže ovaj rođeni Riječanin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Život mu je obilježilo majčino “zaboravljanje” u riječkim jaslicama. Rastao je bez roditelja, u domovima i internatima, a čežnja za izgubljenom obitelji bila je golema. U 25. godini osnovao je obitelj i uz dvije kćeri nadoknadio propuštenu ljubav iz djetinjstva. Radio je kao konobar u Hrvatskoj i inozemstvu, no prije pet-šest godina počeo je kockati. To ga je dovelo do rastave i propadanja obitelji. Nakon izlaska iz pritvora završio je u riječkom Prihvatilištu za beskućnike.

- Šećući Korzom naišao sam na čovjeka koji je prodavao časopis o beskućništvu. Uputio me na prihvatilište gdje sam potom boravio dva mjeseca. Počeo sam i ja prodavati časopis da mogu pokriti minus na računu i ponešto uštedjeti. Sad sam podstanar. Presudu ću prihvatiti kakva god bude, a djelatnici sa šaltera banke ispričavam se za pretrpljeni strah - kaže.

Svoj život usporedio je s košarkom:

- Briljirao sam u igri, ali na kraju, pod košem, sve sam uprskao i promašio odlučujući koš za pobjedu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor