Obavijesti

News

Komentari 75

Sven (13) je "hrvatski slavuj" koji je već otpjevao 12 opera

Sven (13) je "hrvatski slavuj" koji je već otpjevao 12 opera
2

Hrvatski Pavarotti: Sven Jagarinec (13) stiže sve obaviti 
za školu, ali najviše voli pjevanje. Ima apsolutni sluh. U njegovoj obitelji nitko ne pjeva - osim pod tušem

VIDEO

Nije se ni krstio, a župnik je rekao da će biti pjevač jer je rođen na svetu Ceciliju, zaštitnicu glazbenika.

Krenuo je u vrtić, a tamo je u posjet jedan dan stigao akademski glazbenik i rekao da ima “nešto u malom”. Sada je taj “mali” čudo od djeteta i iza sebe ima otpjevanih 12 opernih predstava

Sven Jagarinec je uspio, kao rijetko koji dječak na svijetu, otpjevati ulogu u Brittenovoj operi “Okretaj zavrtnja”. Riječ je o operi koju rijetko izvode u svijetu jer im uvijek nedostaje taj “mali” koji može iznijeti zahtjevnu ulogu. A šibenski HNK dobio je neponovljivog Svena, koji ima apsolutan sluh pa čuje i ono što drugi ne primijete. 

Duško Jaramaz/PIXSELL

- Glumio sam Milesa, kojeg su izbacili iz škole zbog ponašanja. Dolazi u dvorac u kojem se počnu događati čudne stvari i pojavljuju se duhovi - prepričava Sven iz Zagreba. Bio je jedan od glavnih glumaca. 

- Odrasli pjevači nikada me nisu kritizirali ili rekli da sam loš. Isto kao i oni, odrađivao sam probe svaki dan i po šest sati. Nisam imao vremena za nogomet, ali ga nikad ne bih mijenjao za pjevanje - veselo će Sven, kojem u obitelji nitko ne pjeva, osim možda ispod tuša.

Kao rijetko viđeni talent, operu je pjevao i ležeći na trbuhu ili viseći u ormaru. Do ovog ljeta nastupio je 12 puta u ovoj operi, a pred kraj je imao problema samo s kratkim rukavima. Kako je rastao, bili su sve bliže laktovima nego zapešćima. Svoj anđeoski glas prvo je uvježbavao u zboru Zagrebački dječaci, odakle ga je dirigentica Jasenka Ostojić gurnula u svijet opere i nije nimalo sumnjala u to da može ponijeti takav zadatak. 

No hrvatskom slavuju ipak nisu najdraži klasici. Za njega je samo jedan jedini Tony Cetinski. S njim je u studiju i otpjevao jednu Tonyjevu pjesmu, a toliko je bio uzbuđen da danima prije nije mogao spavati.

- Bilo je super pjevati s Tonijem, a u obitelji su u svi njegovi obožavatelji - rekao je Sven. Njegova majka Lidija rekla je kako obožava slušati sina dok pjeva, a posebno je ponosna na izvedbe u operama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...