Obavijesti

News

Komentari 278

Umrla udovica Krste Papića: O blizankama će brinuti prijatelji

Umrla udovica Krste Papića: O blizankama će brinuti prijatelji
2

Prije dvije godine umro je Krsto Papić, a sad je bitku s bolešću izgubila i njegova udovica Jadranka Štefanac Papić. Iza njih su ostale 10-godišnjakinje Tara i Ela

VIDEO

Nakon borbe s dugom i teškom bolešću u četvrtak je preminula ugledna stomatologinja, udovica redatelja Krste Papića i žena koja je s 57 godina rodila blizanke, danas 10-godišnjakinje Elu i Taru.

Prije dvije godine s 80 godina preminuo je i njen suprug, tako da su sada djevojčice ostale bez oba roditelja. Brigu o njima preuzeo je blizak obiteljski prijatelj s kojim je Jadranka (67), vidjevši da se ne može othrvati bolesti, dogovorila da se doživotno brine o njenim djevojčicama.

- Iako je sve ukazivalo na Jadrankin odlazak, nadali smo se da će ipak pobijediti opaku bolest. Ona je bila snažna žena puna energije i volje za životom. Nakon Krstine, a sad i njezine smrti, ostaju njihove prekrasne kćeri, Tara i Ela, koje su bile njihov centar svijeta. Provodili smo zajedno Božić, družili smo se i smijali, zbog čega ću u svojim najvrednijim uspomenama zauvijek nositi osmijeh svojih kumova - rekao je filmski redatelj Branko Ivanda (73), kojem je Papić bio vjenčani kum.

Dali su joj nekoliko mjeseci

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jadranka je saznala da boluje od karcinoma krajem 2014. godine. Nakon katastrofalnih nalaza liječnici su joj davali tek nekoliko mjeseci života. Ali supruga Krste Papića nije se predavala nego se uporno borila protiv bolesti. Karijeru je zamrznula, a ona je odlazila na kemoterapije te se posvetila brizi o svojim kćerima. 

Proljetos joj se zdravstveno stanje popravilo. Nažalost, nakratko. Bolest se vratila, a ona je tražila rješenje kako će zbrinuti kćeri. Bliski obiteljski prijatelj s kojim se Krsto družio i surađivao godinama i njegova supruga prije nekoliko mjeseci dogovorili su da će se brinuti o djevojčicama.

Matija Habljak/Večernji list

Ova stomatologinja na kasno se roditeljstvo odvažila spletom okolnosti. Nakon sedam godina veze udala se za Krstu Papića 1990. godine.

- Oduvijek sam željela biti mama jer je to jedna od najljepših stvari na svijetu. Nikad nisam obraćala pozornost na tuđe komentare, pa tako nikoga nisam slušala ni kad je bila riječ o trudnoći. Nisam čitala o tome, nisam pratila forume niti su me zanimale liječničke prognoze. Bila sam presretna što sam trudna i to mi je bilo najljepše razdoblje u životu - prisjetila se gospođa Papić. Jednostavno je, tvrdi, isijavala srećom iznutra i nije se opterećivala statistikama.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju 24sata


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 278
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto