Obavijesti

News

Komentari 57

Ustao iz mrtvih: Mladiću iz SAD-a riblje ulje spasilo život

Ustao iz mrtvih: Mladiću iz SAD-a riblje ulje spasilo život
4

Granta je prije dvije godine udario automobil te je zadobio teške ozljede glave. Liječnici su rekli da neće preživjeti, no tada je započeo terapiju ribljim uljem

VIDEO

Idemo doma. Volim vas, bile su prve riječi koje je Grant Virgin (16) rekao nakon što se probudio iz višetjedne kome. Roditelji su odahnuli. Eksperimentalna terapija je djelovala.

Drama za obitelj iz Kalifornije počela je u rujnu 2012. godine. Granta, tada 15-godišnjeg dječaka, udario je auto. Dobio je teške ozljede glave i pao je u komu. Liječnici su rekli da neće dočekati jutro. Preživio je, no mozak mu je bio previše oštećen. S vremenom se probudio iz kome, ali nije govorio.

- Liječnici su mi rekli da nas nikad neće moći prepoznati, da neće biti u stanju ni usredotočiti pogled na jednu točku - rekla je njegova majka.

Roditelji su se molili za još jedno čudo. Prijatelj im je predložio terapiju ribljim uljem. Grant je počeo dolaziti sebi i prisjećati se prošlosti, no pomaci su i dalje bili bolno spori. Povisili su dozu ribljeg ulja, a zatim se čudo počelo i događati. Već nakon dva dana intenzivnije terapije majku je usred noći probudio poziv.

- Bio je to on. Razgovarao je sa mnom sasvim suvislo. Nakon toga sam jedva zaspala, a ujutro sam se pitala je li me zaista zvao. Je li se poziv uistinu dogodio ili sam samo sanjala - bila je ushićena majka.

Već dva mjeseca nakon toga liječnici su Granta pustili iz bolnice. Trenutačno se polako vraća normalnom životu, a planira i skori povratak u školu. Liječnici imaju objašnjenje.

- Ako se u zidu od cigli naprave rupe, logično je da ćete ih popuniti s drugim ciglama. Isto je i s mozgom. Dajte mu omega-3 kiseline koje imaju ključnu ulogu u razvoju mozga. One su omogućile Grantovu mozgu da se oporavi na ovakav čudesan način - objasnio je liječnik Michael Lewistold.

Poslije nekoliko mjeseci Grant se vratio u bolnicu kako bi pozdravio osoblje. Dočekali su ga s divljenjem.

- On je naše čudo - rekle su medicinske sestre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...