• Članak
  • Komentari 276
  • Share 850
  • Tweet5

Vapaj dječaka (7): Mama, ne ostavljaj me samog u bolnici

Sam u bolnici: Tomislava (7) užasava ostanak u bolnici bez mame. Nakon 11 kemoterapija sad ide na operaciju, a njegova obitelj ne može platiti apartman

Petak, 06. 7. 2012. u 19:00    Piše: Danijela Mikola

Tomislav Kaič (7) iz baranjskog sela Suza bori se pet godina s tumorom kostiju. Operirali su mu već kuk i bedrenu kost, a pred njim je nova operacija, kojom će mu odstraniti oba kuka.

Ugradit će mu umjetne, a liječnici se nadaju da neće otkriti nova mjesta zahvaćena tumorom. Iako ga čeka teško i bolno razdoblje u zagrebačkoj bolnici Šalata, mali Tomislav je spreman i ne boji se. Užasava ga samo to da dane u bolnici provede bez mame.

Petoročlana obitelj Kaič nema novca da plati boravak majke u bolnici. Barbara i Zoltan su nezaposleni. On je razvojačeni branitelj koji boluje od PTSP-a, a dvoje starije djece još se školuje. Žive od 600 kuna dječjeg doplatka i 1200 kuna naknade sa Zavoda za zapošljavanje.

- Tomislav se razbolio 2007. Pokušali smo liječenje u Osijeku, ali su nas poslali u Zagreb. Prošao je operaciju te 11 kemoterapija i sedam zračenja, koje je jako teško podnio. Otad se boji ostati sam u bolnici. Kad su mu dogovorili novu operaciju za 18. srpnja, počeo je plakati i vikati. Ne mogu platiti boravak u Zagrebu jer smo se zadužili da financiramo dosadašnje liječenje i putovanja u Zagreb - kaže Barbara.

Otkako je saznao da ide na operaciju, dječak se ne odvaja od majke. Čak ni u snu.

- Tomislav spava pokraj mene i obavezno me drži za ruku. Ionako sam u strahu od operacije i neizvjesnog oporavka koji nas čeka, a kad pomislim da ću ga morati ostaviti samog, srce mi se slama. Dok je primao kemoterapiju, u bolnici je umrlo dvoje djece koji boluju od istog tumora. Ne želim da to sam prolazi - kaže mama.

Barbara je također bolesna. Stres joj je uzrokovao lakši moždani udar i dva srčana, a boluje i od dijabetesa.

"Propale su mi sve nade..."

Humanitarni koncert u Kneževim Vinogradima za pomoć Tomislavu Kaiću (7) nije uspio. Odazvalo se tek pedesetak ljudi i sakupljeno je samo oko 700 kuna.

Očajnoj mami Barbari pozlilo je kad je to čula, jer su sve nade polagali u taj koncert. Tomo od druge godine boluje od raka kostiju i 18. srpnja ide na treću operaciju na Šalati u Zagrebu. Oba kuka zamijenit će mu umjetnima.

- Trebamo pomoć za moj boravak u bolnici. Zahvaljujem svima koji mi nude smještaj u Zagrebu, ali mi je prioritet da nađem novac i platim da budem stalno uz Tomu. To stoji 249 kuna na dan - kaže mama strahujući hoće li moći biti uz sinčića u bolnici kad mu je najpotrebnija.

Pomozite Tomislavu: Broj tekućeg računa je 2500009-3221893895

Pročitajte više vijesti iz rubrike Sudbine.

Tagovi: tumor, tomislav kaič, operacija, kemoterapija, dječak

Izdvojeni komentari 276 komentara Pogledaj sve komentare
06.07.2012., 19:09

Coco Cocolo: hajde čačić, ono što nisi platio mađarima daj klincu. tebi i slični tebima je to sitnica. budi jednom čovjek u životu. JEDNOM.

06.07.2012., 19:38

robin: jel i to bolnica sa sloganom -BOLNICA PRIJATELJ DJECE, 250 KN ZA NOC, STA JE U TOJ CJENI PRJEVOZ BARANJA ZAGREB, MASAZA, TAXI, ILI SAMO KREVET NA CETIRI NOGE, PA JEL SE TE BOLNICE SAME FINANCIRAJU ILI IDE IZ DRZAVNOG PRORACUNA KOJI MI PUNIMO

06.07.2012., 19:27

bauerr: dvije minute na internet bankarstvu ... nešto malo kunica ...neću ni osjetiti .. nas tako nekoliko stotina i evo majci plaćen boravak

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar