Obavijesti

News

Komentari 85

A na licu im osmijeh: Teroristi iz Pariza mučili su ljude u Siriji

A na licu im osmijeh: Teroristi iz Pariza mučili su ljude u Siriji
7

Abdelhamid Abaaoud (28) je trenutno najtraženiji čovjek na svijetu. Sumnjaju da je on glavni organizator napada u Parizu. Prije napada u Francuskoj ubijao je u Siriji

VIDEO

Abdelhamid Abaaoud (28) je trenutno najtraženiji čovjek na svijetu. Sumnja se da je on glavni organizator napada u Parizu. O njegovoj brutalnosti svjedoče i video isječci na kojima se vidi kako vozilom vuče trupla ljudi koje su džihadisti smaknuli. Trupla vuče do rupe, odnosno masovne grobnice u koja su ih vjerojatno bacili. Džihadisti se u videu smiju, rugaju i ismijavaju mrtve. Pretpostavlja se da je video snimljen u Siriji ali se ne zna gdje točno. 

Abaaoud je, podsjetimo, još u veljači ove godine, kada je bio u Siriji dao intervju za magazin koji propagira ISIL. Tada je pričao kako je otišao u Belgiju, kako su ga europske vlasti tražile nakon napada u siječnju u Parizu, ali ga nisu uspjele uhvatiti. Nakon što je neko vrijeme bio u Siriji,  kada je vjerojatno ovaj brutalan video i snimljen, uspio se opet vratiti u Europu i organizirati nove napade. Inače,  Abaaoud je prije živio u Belgiji, a vjeruje se da je uspio regrutirati mnoge mlade i nagovoriti ih da dođu u Siriju. Među njima je i njegov brat (13), piše Daily Mail. 

Policija u Europi traži i Salaha Abdeslama (26) koji se smatra također organizatorom napada. Njegov brat Ibrahim raznio se u bombaškom napadu u Parizu. 

Zasad neidentificirani muškarac koji je imao lažnu putovnicu na ime Ahmad Almohammad (25), također je jedan od napadača u Parizu. U Europu je ušao zajedno s izbjeglicama, a prošao je i kroz Hrvatsku. On se raznio u jednom od napada. Omar Ismaël Mostefai (29) također je jedan od bombaša samoubojica. Raznio se u dvorani Bataclan kao i Samy Amimour (28). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Facebooku objavljivao fotke na kojima pozira s oružjem

Bilal Hadfi (20) je jedan od trojice samoubojica koji se raznio u petak u blizini stadiona Stade de France na kojem se igrala utakmica između Njemačke i Francuske. Na svojem Facebook profilu taj je mladić prije napada objavljivao fotografije na kojima pozira s oružjem, ali i fotografije s ljetovanja. On je porijeklom bio iz Maroka, a živio je u Belgiji. Vjeruje se da je u proljeće 2014. otišao u Siriju da bi se kasnije vratio u Europu, piše Daily Mail.

Facebook

Otac nagovarao sina da se vrati kući

Mohamed Amimour (67) ispričao je novinarima kako je pokušao odvratiti svojeg sina Samyja od džihadista. Samy je bio u Siriji, a otac ga je više puta kontaktirao preko Skypea. Na kraju je otišao u Siriju ne bi li sina nagovorio da se vrati u Francusku. No sin ga je dočekao vrlo hladno. Pročitao je pismo koje mu je poslala majka, ali 100 eura koje mu je poslala nije htio uzeti te je rekao da mu novac ne treba. Otac se na kraju sam vratio u Francusku. Sin mu je kasnije promijenio ime u Abu Hajia te se oženio.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a