Obavijesti

News

Komentari 10

Bjegunci su planirali pobjeći u Meksiko s 'vezom' iz zatvora

Bjegunci su planirali pobjeći u Meksiko s 'vezom' iz zatvora
3

Plan im se izjalovio nakon što im je 'veza', zatvorska zaposlenica Joyce Mitchell, koja ih je trebala prevesti prema jugu, završila u bolnici. Trebali su bježati u Meksiko

VIDEO

Zdravstveno stanje zatvorskog bjegunca Davida Sweata pogoršalo se u ponedjeljak nakon što je u nedjelju nakon ranjavanja uhićen nedaleko od granice SAD-a i Kanade. Trenutačno se nalazi na intenzivnoj njezi lancima vezan za bolnički krevet, piše Daily Mail

Guverner države New York Andrew Cuomo medijima je otkrio kako su bjegunci David Sweat i Richard Matt isprva planirali pobjeći u Meksiko. Plan im se izjalovio nakon što im je 'veza', zatvorska zaposlenica Joyce Mitchell, koja ih je trebala prevesti prema jugu, završila u bolnici. Naime, dogovorili su da će ubiti njezina muža, a onda zajedno pobjeći. Dvojac je morao promijeniti plan te su krenuli u smjeru Kanade. 

- Teorija je da je Mitchell bila zaljubljena u jednog ili obojicu. Planirali su pobjeći i živjeti sretno negdje daleko, no takve bajke ja nisam čitao. Svi vjerujemo ono što želimo vjerovati - kazao je Cuomo za radio postaju WCNY.

Razdvojili se jer se Matt sporije kretao?

Matt i Sweat su se tijekom bijega razdvojili jer se Matt sporije kretao zbog plikova na nogama, a Sweat je smatrao da ga ovaj u bijegu usporava. 

Cuomo je otkrio i da je Sweat u trenutku uhićenja uza sebe imao vrećicu u kojoj je bila mapa, razni alati i zaštitno sredstvo protiv kukaca. Još nije jasno je li navedena pomagala nabavio u zatvoru ili ih je ukrao putem. 

Podsjetimo, osuđeni ubojice pobjegli su iz strogo čuvanog zatvora u državi New York prije tri tjedna. Richarda Matta policija je s tri hica u glavu ubila u petak, dan nakon što je navršio 59 godina. Davida Sweata uhitili su u nedjelju kod kanadske granice nakon što je dva puta ustrijeljen u prsa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.