Obavijesti

News

Komentari 108

Juncker je Ateni poslao zadnju ponudu, odgovor treba danas

Juncker je Ateni poslao zadnju ponudu, odgovor treba danas
9

Cipras poziva svoj narod da na nedjeljnom referendumu glasaju protiv prihvaćanja zahtjeva vjerovnika koji bi im nastavili novčano pomagati, ali bi i odužili štednju

VIDEO

Predsjednik Europske komisije J ean-Claude Juncker poslao je Grčkoj posljednju ponudu u nadi da će se dogovoriti s vjerovnicima prije isteka roka 30. lipnja u ponoć. Premijer Alexis Cipras u ponedjeljak je kazao da će Atena platiti MMF-u ratu duga ako vjerovnici Grčkoj ponude dogovor. Juncker sada nudi Ciprasu da potpiše nove uvjete te da javno vodi kampanju da se taj prijedlog usvoji na referendumu u nedjelju 5. srpnja. Ipak, dužnosnik grčke vlade kaže da je 'sa zanimanjem poslušao prijedlog', ali Cipras stoji pri svojoj odluci i da će u nedjelju glasovati 'protiv' novih uvjeta i novih mjera štednje, javlja Reuters .

POGLEDAJTE VIDEO: Grci podupiru Ciprasovo ne

Pokretanje videa...

24SATA 00:25

Juncker je u svoju ponudu, objavljenu u nedjelju, uključio i zahtjev Grčke da se smanji PDV na hotele s 23 na 13 posto. Još nije poznato ima li u posljednjem prijedlogu novih koncesija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Nije isključeno da će Grčka izaći iz eurozone"

Član uprave Europske centralne banke (ECB) Benoit Coeure , koji je predstavljao ECB u pregovorima s Grčkom, kazao je kako više nije isključena mogućnost da Grčka napusti eurozonu.

- Izlazak Grčke iz eurozone, što je do sad bila samo teorija, se nažalost više ne može isključiti - kazao je u intervjuu za Les Echos, prenosi Bloomberg .

Grčki premijer Alexis Cipras pak kaže kako Grčka ne želi izaći iz eurozone.

- Mi nismo ovdje gosti; Grčka je u srcu Europe. Pravda je na našoj strani. Ako možemo prevladati strah, neće ostati ništa čega bismo se trebali bojati - kazao je u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO: Grci stoje podržavaju Ciprasa

Pokretanje videa...

24SATA 00:20

Grčka bi danas Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) trebala isplatiti ratu kredita od 1,6 milijardi eura , ali sve je izglednije da to neće učiniti. Dok Cipras poziva svoj narod da na nedjeljnom referendumu glasaju protiv prihvaćanja zahtjeva vjerovnika kako bi primili daljnju pomoć i produžili mjere štednje, predstavnici institucija EU građane Grčke pozivaju da glasaju za.

- Ako odgovor bude 'da', ne sumnjam da će vlasti eurozone pronaći način da ispoštuju svoje obaveze - kazao je Coeure.

Glasno 'ne' novim mjerama štednje u ponedjeljak je reklo i oko 40.000 prosvjednika koji su se okupili pred grčkim parlamentom. Svoj prosvjed su za utorak najavili pobornici dogovora s EU i MMF-om.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor