Obavijesti

News

Komentari 161

CIA: Pogubljenje novinara je teroristički napad na SAD

CIA: Pogubljenje novinara je teroristički napad na SAD
1

Podsjetimo, militanti Islamske države objavili su video koji prikazuje odrubljivanja glave američkom novinaru Jamesu Wrightu Foleyju, otetom 2012. godine

VIDEO

Američke tajne službe su potvrdile da je snimka odrubljivanja glave američkom novinaru Jamesu Wrightu Foleyju autentična. 

- Ubojstvo američkog novinara Jamesa Foleya, za koje su odgovornost preuzeli džihadistički ekstremisti Islamske države (IS), njihov je prvi teroristički napad na SAD - rekao je bivši dužnosnik CIA-e. 

- Džihadistička skupina koja je objavila video snimku odrubljivanja glave Jamesa Foleya, u kojem se smrću prijeti i drugom američkom taocu, pokušava zastrašiti Sjedinjene Države i natjerati ih da prekinu američke zračne napade na IS u Iraku - rekao je Michael Morell, bivši drugi čovjek CIA-e i privremeni direktor između 2012. i 2013.

- Definicija terorizma je političko nasilje, nasilje kojem je svrha političko djelovanje. Moramo obilježiti taj datum jer je to prvi teroristički napad IS na SAD - rekao je Morell. 

Podsjetimo, militanti Islamske države objavili su video koji prikazuje odrubljivanja glave američkom novinaru Jamesu Wrightu Foleyju, otetom dok je izvještavao iz Sirije 22. studenog 2012. godine. Na početku videa stoji naslov 'Poruka Americi', a Foleyja su natjerali da pozove Amerikance na ustanak protiv svojih vlasti i borbu na strani islamista. 

Obama: Snimka je šokirala svijet

Američki predsjednik Barack Obama rekao je da je snimka ubojstva novinara "čin nasilja koji je šokirao cijeli svijet", piše BBC. Rekao je i da će ideologija militanata Islamske države na kraju propasti. 

- ISIS provodi genocid protiv nedužnih ljudi. ISIS nema vjeru. Jer, ubijaju i muslimane. Oni uče kako ubijati nevine. Znam da to ne bi podržao niti jedan bog - rekao je Obama i poručio militantima da će Amerika prema njima biti oprezna, ali i nemilosrdna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke