Obavijesti

News

Komentari 259

Čovjek koji je promijenio svijet: Steve Jobs umro u 56. godini

Čovjek koji je promijenio svijet: Steve Jobs umro u 56. godini
32

Jobs je bio glavni pokretač tvrtke Apple. Preminuo je samo dva dana nakon predstavljanja novog modela iPhonea. Bio je i 'mozak' za razvoj iPoda te iPhonea

VIDEO

U dubokoj boli javljamo kako je preminuo Steve Jobs. Njegova briljantnost, strast i energija bili su izvor brojnih inovacija koje su poboljšale naše živote. Svijet je zbog Jobsa bio bolje mjesto, izvijestili su u srijedu navečer iz tvrtke Apple. Dodaju kako je njegova najveća ljubav bila njegova žena Laurene i njegova obitelj. Iza sebe je ostavio suprugu te sina i dvije kćeri. Njegova obitelj izvijestila je kako je preminuo u miru okružen svojim najbližima. 

- U javnom životu Steve je bio poznat kao veliki vizionar, a u privatnom životu je najviše cijenio obitelj. Zahvalni smo svima koji su bili uz nas u posljednjih godinu dana - izvijestila je Jobsova obitelj. Osnivač Applea je 2004. godine bio na operaciji kako bi mu transplantirali jetru, a u to je vrijeme prebolio i rak gušterače. Ipak, rak jetre nije uspio pobijediti.

Odmah nakon što su potvrdili njegovu smrt, tvrtka Apple je preko cijele svoje internetske stranice stavila Jobsovu fotografiju.

- Oni koji su imali sreće raditi sa Jobsom izgubili su dragog prijatelja i mentora. Steve je iza sebe ostavio tvrtku koju je samo on mogao izgraditi. Njegov duh će uvijek biti temelj tvrtke Apple - napisali su iz Applea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jobs je bio glavni pokretač tvrtke Apple. Preminuo je samo dva dana nakon predstavljanja novog modela iPhonea. Bio je i 'mozak' za razvoj iPoda, iPhonea, iMaca te iTunesa, javlja Daily Mail.

 Jobsov nasljednik Tim Cook tužne vijesti je zaposlenicima Applea javio putem e-maila. 

- Imam jako tužne vijesti za sve vas. Steve je danas preminuo. Planiramo sa svim zaposlenicima Applea uskoro proslaviti Steveov nevjerojatan život. Riječima se ne može opisati tuga koju trenutačno osjećamo - napisao je Cook. 

Ispred poznate Appleove trgovine u New Yorku brojni su građani zapalili svijeće za Jobsa i ostavili cvijeće. Jobs je Apple osnovao 1976. godine zajedno sa Steveom Wozniakom i Ronaldom Wayneom.

Jobs je iz Applea otišao krajem kolovoza

Steve Jobs je krajem kolovoza ove godine napustio tvrtku Apple zbog zdravlja.

- Uvijek sam govorio da ću biti prvi koji će vam reći ako dođe dan kada neću moći obavljati svoje dužnosti i ispunjavati očekivanja kao Appleov šef. Na žalost, taj je dan stigao - napisao je bio Jobs u kratkoj obavijesti.

Steve Jobs je 2004. godine svojim zaposlenicima u Appleu kazao kako su mu dijagnosticirali rak gušterače. Naglasio je kako ima rijetki oblik raka, koji je manje 'agresivan' od ostalih tipova te bolesti. Bio je na operaciji i liječnici su mu uspješno uklonili maligne stanice tumora. Nije trebao ići na kemoterapiju ni na zračenja. Tijekom njegova odsustva u tvrtki, njegovo mjesto je preuzeo Tim Cook. 

Tijekom 2006. godine u medijima su se počele pojavljivati informacije kako je Jobs u lošem zdravstvenom stanju. Ipak, i dalje se pojavljivao na prezentacijama novih proizvoda Applea. Očito je bio smršavio, ali je sve pripisivao rigoroznim dijetama.

Bloomberg je 2008. godine zabunom objavio kako je Jobs preminuo. Osnivač Applea na to je kazao kako su takvi navodi 'zaista pretjerani'. U međuvremenu su Jobsu dijagnosticirali maligne stanice u jetri, a u travnju 2009. godine bio je na transplantaciji jetre. Liječnici su onda govorili kako mu je zdravstveno stanje izvrsno. 

U siječnju ove godine, godinu i pol dana nakon transplantacije, vratio se u Apple. Do tada je govorio kako mu je glavni fokus u životu zdravlje. U ožujku je predstavio iPad 2, a iz tvrtke se potpuno povukao u kolovozu ove godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 259
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a