Obavijesti

News

Komentari 432

Dačić poručio: Ako Hrvatska želi sukobe, nema problema!

Dačić poručio: Ako Hrvatska želi sukobe, nema problema!
1

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Hrvatska protiv Srbije vodi trgovinski rat i ekonomsku agresiju, ocijenivši da je Srbija "napadnuta"

VIDEO

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Hrvatska protiv Srbije vodi trgovinski rat i ekonomsku agresiju, ocijenivši da je Srbija "napadnuta".

- Ako žele sukobe, nema nikakvih problema. Ako netko misli da Srbija neće da uvesti mjere, neka se ne igra. Mi imamo spremne mjere, ali smo ih odgodili - rekao je Dačić za TV Pink, istaknuvši da nitko ne može reći Srbiji da se nema pravo braniti.

Ministar je dodao i da je Srbija suočena s ultimatumom, navodeći da su mnoge zemlje "zbog ovoga ratovale u prošlosti", ali da Beograd ne želi bilo kakve sukobe, javlja Blic.

Dačić je istaknuo kako je očekivao da će Hrvatska, nakon razgovora Vučića i Milanovića, krenuti tražiti rješenje, ali da nema poboljšanja. Kazao je da Hrvatska nije izvukla pouku iz dosadašnjih problema te da hrvatski premijer svojim izjavama nastavlja provocirati Srbiju, što ne doprinosi rješenju problema.

Milanović je, naime, rekao da Srbija neće uvesti nikakve mjere protiv Hrvatske, jer bi to bilo protiv pravila EU, a Dačić kaže da je Hrvatska nasuprot Europe jednostrano uvela mjere protiv Srbije, onemogućila Srbiji normalan promet, protok robe i kapitala i ljudi, što su osnovne tekovine EU te da je prekršila europske konvencije.

- Sporazum o graničnim prijelazima između Srbije i Hrvatske ne predviđa mogućnost zatvaranja bilo kojeg graničnog prijelaza za promet - istaknuo je Dačić.

Najavio je da će danas obaviti razgovore s kolegama iz Rumunjske, Bugarske i ostalih zemalja, koje želi upoznati sa situacijom.

Na pitanje je li se Srbija usuglasila da primi natrag izbjeglice koje bi joj vratile europske zemlje, Dačić je rekao "apsolutno ne".

Vučić uputio pismo visokim čelnicima EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, povodom odluke Hrvatske da zatvori granične prijelaze sa Srbijom zbog priljeva izbjeglica, uputio pismo najvišim europskim čelnicima, priopćila je srbijanska vlada.

Vučić je uputio pismo predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku, predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu, predsjedniku Europske komisije Jean-Claude Junkeru, potpredsjednici Europske komisije i visokoj povjerenici EU za vanjsku europsku politiku i sigurnost Federici Mogherini i europskom povjereniku za regionalnu politiku i pregovore o proširenju Johannesu Hahnu.

Poslije jučerašnje sjednice vlade i Ureda za koordinaciju rada sigurnosnih službi, Vučić je priopćio da je Vlada Srbije spremila tri vrste mjera koje će stupiti na snagu večeras u ponoć ukoliko Zagreb do tada ne ukine jednostrane mjere kojima nanosi štetu interesima Srbije.

On je naveo da mjere predviđaju tri nivoa sankcija i to političke, pravne i ekonomske prirode, javlja Blic.

Premijer Zoran Milanović izjavio je u utorak da Srbija ne može, čak ni da hoće, nikakve mjere uvesti Hrvatskoj jer ima ugovor s EU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 432
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.