Obavijesti

News

Komentari 190

Dačić: "To nije napad samo na Vučića nego na cijelu Srbiju"

Dačić: "To nije napad samo na Vučića nego na cijelu Srbiju"
3

Ovo je još jedna negativna posljedica politizacije ove teme koja je dovela do novih podjela i mržnje umjesto pomirenja, objavio je ministar vanjskih poslova Srbije

VIDEO

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić oštro je osudio napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici kamo je otišao odati počast žrtvama. 

- Ovo nije šamar Srbiji niti je Srbija slabija strana. Ovo govori o njima - kazao je Dačić uoči hitne sjednice vlade za TV Pink. 

- Premijer Srbije ponio se kao državnik, donijevši odluku da se pokloni žrtvama. Ovo je još jedna negativna posljedica politizacije ove teme koja je dovela do novih podjela i mržnje umjesto pomirenja. To je napad ne samo na Vučića, nego i na cijelu Srbiju i njezinu politiku mira i regionalne suradnje - objavilo je Dačićevu izjavu ministarstvo vanjskih poslova u Beogradu.

Stefanović: Ovo je bio pokušaj ubojstva

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović također je osudio napad na premijera Aleksandra Vučića, a pritom je ocijenio da je riječ o pokušaju ubojstva.

- Svakako je jasno da BiH nije ispunila ni minimum onoga što je bila dužna ostvariti za sigurnost premijera Srbije - rekao je Stefanović za televiziju Pink, a njegovu izjavu prenijela je agencija Beta .

Naveo je i da će Srbija uputiti najoštriji prosvjed BiH zbog, kako je rekao, 'skandaloznog čina i gađanja kamenjem delegacije Srbije u Potočarima' i da očekuje da će se premijer uskoro obratiti građanima.

Sastaje se vlada Srbije

Vučićeva suradnica Suzana Vasiljević rekla je za agenciju AP da je premijer Srbije pogođen kamenom u lice i da su mu slomljene naočale. Dodala je da je bila iza Vučića u trenutku kad je masa probila ogradu i napala srbijansku delegaciju.

Vlada Srbije sastaje se u 15 sati, a nakon nje se očekuju izjave o Vučićevom sudjelovanju na komemoraciji te o napadu na njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...