Obavijesti

News

Komentari 35

'Globalno zatopljenje dovelo je svijet na rub samoubojstva...'

'Globalno zatopljenje dovelo je svijet na rub samoubojstva...'
2

Od konferencije u Kyotu 1997. "malo je postignuto i svake godine problemi su sve teži. Nalazimo se na rubu samoubojstva", naglasio je argentinski Papa

VIDEO

Papa Franjo je ocijenio u ponedjeljak da je klimatsko zatopljenje dovelo svijet na rub samoubojstva i da međunarodna zajednica, okupljena u Parizu na konferenciji o klimatskom zagrijavanju COP21, mora djelovati sada ili nikada.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava pape Franje

Pokretanje videa...

24sata Video 00:26

"Nisam siguran u rezultate COP21, ali mora se djelovati sada ili nikada", rekao je papa Franjo novinarima u zrakoplovu kojim se iz Afrike vraća u Rim.

Od konferencije u Kyotu 1997. "malo je postignuto i svake godine problemi su sve teži. Nalazimo se na rubu samoubojstva", naglasio je argentinski papa.

"Gotovo svi nazočni u Parizu žele nešto učiniti. Vjerujem da će to ostvariti, imaju dobru volju i molim se za to", rekao je.

Papa Franjo je jako angažiran u borbi protiv klimatskog zagrijavanja kojem je u proljeće posvetio veliku encikliku gdje je naglasio da klimatsko zastranjenje otežava životne uvjete siromašnih, pogoduje zagađenju, prirodnim katastrofama, bolestima, ratovima i migracijama.

Papa se zalaže za jedan oblik smanjenja temperature i za energetsku revoluciju koja bi dovela do potpunog napuštanja fosilnih energija.

On je više puta tražio da COP21 završi obvezujućim sporazumom u kojem bi najbogatije zemlje financijski i tehnički pomagale najsiromašnijima ispuniti tu ekološku revoluciju.

Svetu Stolicu je na otvorenju konferencije COP21 predstavljaio kardinal Pietro Parolin, druga osoba Svete Stolice koji se odvojio od papinog izaslanstva u Africi i otputovao u Pariz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke