Obavijesti

News

Komentari 92

Iran je zaustavio izvoz nafte u Veliku Britaniju i Francusku

Iran je zaustavio izvoz nafte u Veliku Britaniju i Francusku
1

Imamo druge klijente kojima namjeravamo prodavati naftu, kažu u iranskom ministarstvu nafte. Iz Europske komisije pak kažu da nafte neće nedostajati

VIDEO

- Iran je zaustavio izvoz nafte prema Velikoj Britaniji i Francuskoj - piše na stranicama iranskog ministarstva nafte, izvijestio je Reuters.

Kao dio sankcija kojima se želi natjerati Iran da zaustavi razvoj nuklearnog programa članice EU-a prethodno su se dogovorile da će prestati uvoziti naftu iz Irana od 1. lipnja no čini se kako ih je Iran preduhitrio.

- Imamo druge klijente kojima namjeravamo prodavati naftu - rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva nafte Alireza Nikzad, a sam ministar Rostam Qasemi izjavio je da smanjenje izvoza neće naštetiti Teheranu.

Iz Europske Komisije tvrde da nafte neće nedostajati te kažu da je ima dovoljno za potrebe tijekom najmanje 120 dana. Također, očekuje se da odluka neće previše utjecati na Francusku, koja je prošle godine uvezla svega 3 posto nafte iz Irana, dok je Velika Britanija uvezla još manje.

'Napad na Iran bio bi, zasad, preuranjen'

General Martin Dempsey, najviši časnik američkih oružanih snaga, rekao je kako bi bilo preuranjeno pokrenuti vojnu akciju protiv Irana, piše Huffingtonpost. Dempsey je dodao i kako misli da treba pružiti gospodarskim sankcijama priliku za uspjeh. General je naglasio i kako bi, ako bi se Zapad odlučio na vojnu akciju, Washington i njegovi saveznici trebali biti bolje pripremljeni, odnosno 'obrambeno spremni za napad'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući