Obavijesti

News

Komentari 167

Izbjeglice koje uđu u Mađarsku Srbija neće pustiti da se vrate

Izbjeglice koje uđu u Mađarsku Srbija neće pustiti da se vrate
5

Aleksandar Vulin kazao je kako Srbija nikoga neće na silu zadržavati i da nitko ne može na silu ni vratiti ljude na teritorij Srbije. Spremni su i poslati vojsku na granicu

VIDEO

Srbijanski ministar rada Aleksandar Vulin najavio je u ponedjeljak navečer kako se izbjeglice koje uđu u Mađarsku, a ta zemlja ih vrati, neće moći ponovno ući u Srbiju. Srbija je spremna rasporediti i svoju vojsku na granicu.

- Mi nikoga na silu nećemo zadržavati na našem teritoriju i samim tim nećemo dozvoliti nijednoj zemlji da na silu i bez odgovarajuće zakonske procedure i readmisije bilo koga vrati na naš teritorij - rekao je Vulin Tanjugu, prenosi B92 .

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:21

Mađarska je u ponedjeljak blokirala granicu sa Srbijom te su vlasti također zatvorile zračni prostor na granici sa Srbijom u dužini od 20 kilometara i do visine od 1350 metara, a taj bi zračni prostor trebali koristiti policija, hitna i vojska.

Izbjeglice iz prihvatnog centra Riska Mađarska je prevezla do granice s Austrijom.

Nova ruta preko Hrvatske?

Hrvatske vlasti tvrde da su spremne za prihvat 3000 izbjeglica. Zbog zatvaranja mađarske granice izbjeglice iz Srbije, kojih ima nekoliko desetaka tisuća, mogle bi put do boljeg života potražiti preko Hrvatske. Nova ruta bila bi iz Šida sa srpske strane i Tovarnika s hrvatske strane. No policija tvrdi da neće biti masovnog propuštanja izbjeglica i da će svakoga pojedinačno pregledati.

Izbjeglice koje uđu u Hrvatsku smjestit će u Zagreb i Kutinu. U subotu je u Hrvatsku već došlo osam izbjeglica koje su smjestili u hotel Porin u Zagrebu.

Njemačka i Austrija postrožuju kontrole

Njemačka, koja do kraja godine očekuje i milijun izbjeglica, je također zatvorila svoje granice s austrijske strane i kontrolira ulazak ljudi u zemlju, a isto uskoro namjerava napraviti i Austrija u koju svakog dana ulazi tisuće izbjeglice. Već danas na granicu bi trebali rasporediti 500 vojnika, a zatim još 1500 kako bi pomogli policiji u kontroli granice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u