Obavijesti

News

Komentari 491

Izbjeglice odbile vidjeti stan jer im ga je htjela pokazati - žena

Izbjeglice odbile vidjeti stan jer im ga je htjela pokazati - žena
3

Izbjeglice s Bliskog istoka nisu željele da im Aline Kern (33) pokaže stan u Bad Kreuznachu, za koji su bili zainteresirani. Čak se nisu željeli ni rukovati s njom

VIDEO

Aline Kern (33) zazvonio je telefon i netko se na lošem njemačkom počeo raspitivati za četverosobni stan u Bad Kreuznachu za kojeg je, mlada i zgodna plavuša, dala oglas na internetu. Dogovorila je sastanak, ali kad se pojavila na dogovorenom mjestu doživjela je šok, piše Die Welt.

Izbjeglička obitelj odjednom nije htjela ni pogledati stan. Trojica muškaraca nisu se htjela ni rukovati s njom i počeli su se međusobno raspravljati na materinjem jeziku. Jedan od njih koji je znao malo njemačkog kazao joj je da ne žele da im žena, plavuša pokaže stan. Smeta im što prema njima postupa ravnopravno. Tražili su odmah da umjesto nje njezina tvrtka pošalje muškarca. 

Mlada žena, inače zastupnica CDU-u u mjesnom odboru, je odmah prekinula sastanak i vrlo brzo za stan našla druge stanare

- Jako sam se uznemirila i takvo ponašanje me je jako pogodilo. Hoćeš pomoći, a oni te tjeraju kao nepoželjnu u vlastitoj zemlji - rekla je Kern.

Alarmantno stanje u Njemačkoj: Izbjeglice van kontrole

Puno izbjeglica u Njemačkoj misli da mogu ići kuda žele. Izlaze iz prihvatilišta, naruče taksi i imaju iznenađujuće puno novaca kojim onda putuju stotine kilometara kroz Njemačku, kaže njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière. Dodaje i kako se promijenilo ponašanje izbjeglica.

- U početku su nam bili zahvalni što ih primamo i što su kod nas. Sada ima puno izbjeglica koje štrajkaju jer im se ne sviđaju smještaj i hrana - kaže ministar. Dodaje i kako sve češće dolazi do sukoba između izbjeglica u prihvatnim centrima. 

Iako je kancelarka Angela Merkel nedavno rekla da će Njemačka uspjeti riješiti problem izbjegličke krize, ministar sada kaže da je jednostavno previše izbjeglica i da je policija preopterećena iako ulaže velike napore kako bi svlada situaciju. Rainer Wendt, predsjednik sindikata policije, boji se da bi situacija mogla izmaknuti kontroli ne samo na granici nego i u prihvatilištima. Zbog velikog broja ljudi, vlasti polako gube uvid nad ljudima koji ulaze u zemlju. Bild piše da u Njemačkoj još 290.000 ljudi uopće nije registrirano. Istovremeno popularnost kancelarki Merkel i vladajućoj koaliciji sve više pada. 

Muslimani u Njemačkoj zlostavljaju kršćanske izbjeglice

Kršćanin Said je u Njemačku došao iz Irana i trenutno živi u izbjegličkom kampu u južnom Brandenburgu u kojem su većina tražitelja azila sunitski muslimani iz Sirije.Kaže, za njemački Die Welt, da je tamo stanje katastrofalno

- Bude me prije zore tijekom Ramazana i kažu da moram jesti prije nego sunce izađe. Ako odbijem, kažu da sam 'kuffar', nevjernik. Pljuju na mene. Tretiraju me kao životinju. I prijete da će me ubit - govori Said. 

Wikipedia

Njegovu priču potvrđuje pastor Gottfried Martens.

-  U kuhinjama kršćani ne mogu pripremati svoju hranu. Oni koji se ne mole prema Meki pet puta dnevno su zlostavljani. Što će se dogoditi kad ovi muslimani napuste skloništa, hoće li se kršćani u ovoj zemlji ubuduće morati skrivati? - pita se pastor

Mladi Sirijac iz Erstaufnahmelagera u Giessenu tvrdi da među izbjeglicama ima članova militante skupine Islamska država. 

- Recitiraju stihove iz Kurana. To su riječi koje uzvikuju ISIL -ovci prije nego odrežu ljudima glave. Ne mogu ostati ovdje. Ja sam kršćanin - kazao je mladić.

Tijekom Ramazana, u Baden-Württembergu došlo je do masovne tučnjave kršćana, jazida i muslimana. 

'Možemo očekivati nove sukobe'

Simona Jacoba iz Središnjeg vijeća istočnih kršćana ovakvi izvještaji ne iznenađuju 

Simon Jacob 

- Znam za mnogo napada na kršćanske izbjeglice. Ali to je samo vrh sante leda. Neprijavljeni slučajevi su mnogo brojniji. Možemo očekivati nove sukobe koje izbjeglice sa sobom donose iz domovine u Njemačku - rekao je  Jacob. 

Max Klingberg iz Međunarodnog društva za ljudska prava ističe kako agresija najviše dolazi od Afganistanaca i Pakistanaca jer su oni veći islamisti od Sirijaca i Iračana.

- 'Moramo se riješiti iluzije da su svi koji dolaze ovdje aktivisti za ljudska prava. Među pridošlicama je i nemali broj onih čiji je religijski intenzitet najmanje na nivou Muslimanskog bratstva - istaknuo je Klingberg.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 491
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"