Obavijesti

News

Komentari 88

Internetom kruže lažne snimke iz zrakoplova Germanwingsa?

Internetom kruže lažne snimke iz zrakoplova Germanwingsa?
3

Na YouTubeu je objavljena snimka koja navodno prikazuje posljednje trenutke prije pada zrakoplova Germanwingsa u Alpama. Autentičnost snimke nije potvrđena

VIDEO

Na YouTubeu je u petak objavljena snimka koja navodno prikazuje posljednje trenutke prije nego je zrakoplov Germanwingsa pao u francuske Alpe. Malo je vjerojatno da je ova snimka autentična.

Podsjetimo, prošli tjedan je kopilot Andreas Lubitz srušio avion u kojem je bilo 150 ljudi.

Pokretanje videa...

24sata 00:27

Snimku vidjeli samo novinari Bilda i Paris Matcha?

Č injenica je da su na mjestu pada aviona pronađeni mobiteli. Njemački Bild tvrdi da su njihovi novinari kao i novinari francuskog Paris Matcha imali priliku vidjeti snimku posljednjih trenutaka u zrakoplovu prije nego je udario u Alpe .

Na njoj se mogu čuti tri udarca odnosno vjerojatno kako je pilot pokušao razbiti vrata kokpita teškim metalnim predmetom.

Čuju se i vrisci i plač putnika koji dokazuju kako su znali što se događa u avionu prije njegova pada. Ne nekoliko jezika dio putnika uzvikuje: " O moj Bože!", piše Bild.

Paris Match je napravio rekonstrukciju posljednjih trenutaka zrakoplova temeljenu na videozapisu i podacima iz "crne kutije":

10:34 - Čuje se prvi alarm, audiovizualno upozorenje o poniranju i potrebi da se podigne avion. Nema reakcije od Lubitza. Mogu se čuti zvuci putnika koji u panici trče zrakoplovom.

10:35 - Kapetan traži željeznu polugu skrivenu u zadnjem dijelu zrakoplova. Čuje se snažno lupanje i udarci po metalu. Kapetan pokušava otvoriti vrata polugom.

10:37 - Čuje se drugi alarm, audiovizualna upozorenja o neposrednoj prijetnji udara o zemlju. I dalje nema reakcije od Lubitza. Kapetan viče: "Otvori vrata!"

10:38 - Usprkos buci, može se čuti kako Lubitz normalno diše. Zrakoplov se nalazi na visini od 4000 metara.

10:40 - Izvana se čuje žestok udarac, iznutra krici. Avion udara u planinu desnim krilom. Minutu kasnije čuje se muk.

Kopilot imao masku za kisik?

Francuski magazin Paris Match piše da si je kopilot Andreas Lubitz nakon što se zaključao u pilotsku kabinu stavio masku za kisik. Na snimci "crne kutije" naime, čuje se da je on pravilno disao dok je zrakoplov padao.

Šefovi Lufthanse posjetili mjesto pada

U srijedu su mjesto pada zrakoplova posjetili šefovi Lufthanse i Germanwingsa. Šef Lufthanse Carsten Spohr poručio je obiteljima žrtava da ih "neće ostaviti na cjedilu " te da će se "ne samo narednih tjedana, nego i mjeseci brinuti za njih".


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.