Obavijesti

News

Komentari 94

'Jela sam staklo, a američkom ISIL-ovcu bila robinja za seks'

'Jela sam staklo, a američkom ISIL-ovcu bila  robinja za seks'
2

Tisuće jazitskih djevojaka pripadnici ISIL-a preprodaju u seksualno roblje gdje su prisiljene jesti drobljeno staklo. Jednu od njih jeftino je kupio ISIL-ovac iz SAD-a...

VIDEO

Vojnici Islamske države provalili su joj u kuću i kuće njenih susjeda na sjeveru Iraka. Bio je kolovoz 2014. godine. Muškarce i starije žene odveli su i strijeljali, baš kao i njene roditelje. 

screenshot/YouTube

Priča je to koju je Iračanka pod nadimkom 'Bazi' ispričala na panelu UN-a. Nju i ostale mlade djevojke razvozili su diljem Iraka i Sirije i prodavali ih na tržnicama roblja gdje su ih kupovali najčešće oni željni seksualnih usluga. 

Svoje svjedočanstvo Bazi je ispričala i na panelu koji je u ponedjeljak održao UN-ova zajednica žena za mir. Bazi je tijekom cijelog govora lice imala u potpunosti prekriveno, a otkrila je tek da je navršila 20 godina. Uz to je i pripadnica Jezida, kurdske etnoreligijske skupine koja je jedna od manjina u Iraku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

screenshot/msnbc.msn.com

No, njena je priča po jednom detalju drastično drugačija od tisuća ostalih. Naime, Bazi tvrdi kako ju je u zatočeništvu 45 dana držao vojnik i pripadnik Islamske države koji je bio - Amerikanac

- Govorio je arapski, ali vrlo loše. I to je bio još jedan razlog zbog kojeg sam znala da nije bio Arapin. Bio je Amerikanac, izjavila je Bazi, piše MSNBC.  

Nakon što je oteta, bazi je s ostalim djevojkama prevezena u Irački grad Tal Afar. Seksualno zlostavljanje počelo je odmah. Pripadnici Islamske države dolazili su u kuću u kojoj su bile zatočene i djevojčice od 12 i 13 godina vodili na drugi kat gdje su ih silovali. Kada su bile tamo, hranili su ih mješavinom riže i stakla, a morale su piti vodu u kojoj su stajale prljave dječje pelene

Nakon toga odvedena je u Raqqu, uporište Islamske države u Siriji. Tamo ju je kupio jedan vojnik ISIL-a i poveo ju u Aleppo. Uskoro joj je, kaže, počeo vjerovati. 

- Rekao mi je da je Amerikanac i da ima dvoje djece, objasnila je Bazi i rekla kako su ga ostali borci zvali 'Abu Abdullah Al Amriki'. On joj je i pokazao slike svoje obitelji i rekao joj da ih povremeno viđa. 

Bazi je na kraju uspjela pobjeći Amerikancu, zajedno sa svojim mlađim rođakom Ivanom. 

- Pobjegla sam im prije nekoliko mjeseci. No, ne osjećam se kao da sam im dovoljno daleko, izvan dohvata, zaključila je Bazi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović