Obavijesti

News

Komentari 53

Kaos u Libiji: Ubili Gadafijevog sina, još trojica su uhićena?

Kaos u Libiji: Ubili Gadafijevog sina, još trojica su uhićena?
5

Al Jazeera javlja kako su iz neimenovanih izvora saznali da su pronađena dva tijela za koja se vjeruje da su Khamis Gadafi i šef obavještajne službe Moamera Gadafija

VIDEO

Khamisa Gadafija, sina Moamera Gadafija, navodno su u ponedjeljak ubili u Libiji, javlja Al Jazzera. Ističu kako iz neimenovanih izvora saznali da su pronađena dva tijela za koja se vjeruje da su Khamis Gadafi i Abdallah Senussi, šef obavještajne službe Moamera Gadafija, piše Sky.

Gadafijev sin Saif al Islam Gadafi, jedan od vodećih dužnosnika režima, uhićen je u Tripoliju u nedjelju. Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda Louis Moreno Ocampo razgovarat će s Nacionalnim prijelaznim vijećem o njegovom izručenju u Haag. Navodno su uhitili i Saadija, bivšeg nogometaša. 

Najstarijeg sina Muhammada su uhitili dok je davao intervju Al Jazeeri. Živi sa suprugom, djecom i majkom, koja se odavno razvela od njegovog oca. Muhammad nema veze s očevom politikom. U ponedjeljak navečer stigla je informacija kako je Muhammad pobjegao.

SAD: Gadafi je u Libji

Američki predsjednik Barack Obama je na konferenciji za novinare u ponedjeljak istaknuo kako se bliži kraj Gadafijevog režima te je trenutačno sudbina Libije u rukama pobunjenika. Ističe kako je situacija u Libiji još 'klimava'. 

Službeni SAD je izvijestio kako se Gadafi nije već neko vrijeme pojavio u javnosti, ali vjeruju kako je još živ te se nalazi u SAD-u. 

Mesić: Gadafi je bio spreman povući se iz politike

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske je u priopćenju za javnost istaknuo kako se Moamer Gadafi bio spreman potpuno povući iz javnog i političkog života. Dodaje kako je libijski čelnik namjeravao obećati kako neće biti prepreka uvođenju višestranačkog sustava, kao ni reformama, ali uz uvjet da prestanu NATO napadi. Mesić je kazao i kako je vlast u Tripoliju s tom porukom pokušavala doći do zemalja koje su bile ključne u vođenju vojnih operacija u Libiji. 

Sve o šestomjesečnoj borbi pobunjenika za Libiju čitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Podigli su žuti alarm
GRMLJAVINSKO NEVRIJEME

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Podigli su žuti alarm

Žuti alarm označava potencijalno opasno vrijeme, a Državni hidrometeorološki zavod upalio ga je za nekoliko hrvatskih regija. Na stranici rain alarm vidi se kako oluja stiže sa zapada

Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede
UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

Detalji tragedije u Rijeci: Dva muškarca se sukobila, umrli u bolnici. Jedan napadao susjede

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Hitna, koja je na mjesto događaja stigla nešto iza 6:30, dvojac je prevezla u bolnicu, ali nažalost, unatoč naporima liječnika, nije im bilo spasa
Novi Zagreb: Pozlilo mu pa je sletio s ceste, našli ga mrtvog. Prekinuli tramvajski promet
ZAVRŠIO NA TRAČNICAMA

Novi Zagreb: Pozlilo mu pa je sletio s ceste, našli ga mrtvog. Prekinuli tramvajski promet

Niti Hitna pomoć, niti vatrogasci nisu mogli pomoći starijem muškarcu koji je u ponedjeljak ujutro preminuo u svom automobilu na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik. Pozlilo mu je u vožnji te je bio bez pulsa