Obavijesti

News

Komentari 35

Kolumnist: Nisu umrli uzalud, idemo dalje, postat ćemo bolji

Kolumnist: Nisu umrli uzalud, idemo dalje, postat ćemo bolji
1

Patrick Pelloux je kolumnist časopisa Charlie Hebdo i liječnik Hitne pomoći koji je među prvima stigao na mjesto tragedije. Kad je došao, mnogi su već bili mrtvi...

VIDEO

Suze, puno suza. I snažnih riječi između jecaja. Kolumnist časopisa Charlie Hebdo Patrick Pelloux, koji je ujedno i liječnik Hitne pomoći, nije bio na tjednom sastanku novinara svog časopisa na kojem su ubijeni njegovi kolege. Bio je na intervenciji zajedno s vatrogascima kad ga je kolega nazvao.

'Mnogi su već bili mrtvi. Pokušali smo spasiti druge'

- Nazvao me Jean-Luc, grafički dizajner, u 11.30 sati i rekao mi da dođem jer me trebaju. U tom trenutku nisam imao pojma što se događa. Mislio sam da se šali - ispričao je shrvan emocijama Pelloux u intervjuu za iTélé. Kaže da je među prvima stigao na mjesto napada: 'Mnogi su već bili mrtvi. Pokušali smo spasiti druge'.  

'Siguran sam da se Charb ustao i nazvao ih idiotima'

- Ubijeni muškarci i žene su bili izvanredni ljudi koji su se borili protiv rasizma. To su bili tako dobri ljudi. Izgubio sam svoje - ispričao je prekinut jecajima i dodao: 'Siguran sam da se Charb ustao i nazvao ih idiotima'.

'Pisat ćemo svojim suzama...'

- Došao sam danas ovdje kako bi rekao da će časopis nastaviti s radom. Oni nisu pobijedili. Charb, Cabu, Wolinski nisu umrli uzalud. Postat ćemo još bolji. Ne znam kako, ali učinit ćemo to, pisat ćemo svojim suzama - rekao je Pelloux.

Idući broj Charlie Hebdoa imat će milijun primjeraka

Richard Malka, službeni odvjetnik časopisa 'Charlie Hebdo' najavio je u četvrtak da će se idući broj, koji izlazi slijedeći tjedan, umjesto redovne naklade od 60.000, printati u čak milijun primjeraka. Također, odvjetnik je rekao da će taj broj imati osam stranica, odnosno upola manje od uobičajenog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa