Obavijesti

News

Komentari 100

Tisuće odaju počast Nemcovu; Durickaja se vratila u Ukrajinu

Tisuće odaju počast Nemcovu; Durickaja se vratila u Ukrajinu
9

Zapadni vođe su odmah zaključili da iza ubojstva vjerojatno stoji Vladimir Putin. Ruski predsjednik je, pak, izjavio da je ubojstvo Nemcova 'ekstremna provokacija'

VIDEO

Tisuće ljudi došli su u utorak oprostiti se od Borisa Nemcova , ubijenog ruskog oporbenog političara. Njegovo je tijelo izloženo u Sakharov centru, zgradi organizacije za ljudska prava, u Moskvi. U tijeku je komemoracija, a tijekom poslijepodneva Nemcov će biti pokopan .

Nemcov (55) je, podsjetimo, ubijen u petak dok je u društvu djevojke šetao centrom Moskve . Pored Nemcova se zaustavili vozilo iz kojega je ispaljeno nekoliko hitaca.

Zapadni vođe su odmah zaključili da iza ubojstva vjerojatno stoji Vladimir Putin . Putin je pak izjavio da je ubojstvo Nemcova "ekstremna provokacija". Putin je također naredio svim šefovima policije da osobno nadgledaju istragu ubojstva. Obećao je brzu istragu. Bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov vjeruje da je namjera ubojstva Borisa Nemcova destabilizirati situaciju u Rusiji. Ruska policija je pak objavila da sumnjaju na ISIL i na Ukrajince.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko pak tvrdi da je Nemcov imao dokaze o umiješanosti ruske vojske u Ukrajini. Nemcov je ubijen uoči velikog prosvjeda oporbe protiv rata u Ukrajini. Zanimljivo, mjesto na kojem je Nemcov ubijen je u blizini Kremlja "premreženo" je nadzornim kamerama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No ruske vlasti tvrde da dio kamera nije radio, a dio navodno ima jako lošu kvalitetu. Ipak, navodna video snimka Nemecovog smaknuća ipak je procurila u medije. Snimka je s velike udaljenosti pa se na njoj malo toga može razaznati.

Djevojka se vratila u Ukrajinu

Ana Durickaja (23), partnerica ubijenog Nemcova je napustila Rusiju. Vratila se u rodnu Ukrajinu. Ana je šetala s Nemcovim kada je ubijen. Dala je izjavu policiji. Nakon toga se htjela vratiti u Ukrajinu no navodno joj to nisu odmah dopustili. Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova je u ponedjeljak navečer objavio da je Ana napustila Moskvu i da je na putu za Kijev.

Pokretanje videa...

24sata 00:12
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti