Obavijesti

News

Komentari 92

Kopilot je prije dva tjedna bio u bolnici, ne mogu otkriti zašto

Kopilot je prije dva tjedna bio u bolnici, ne mogu otkriti zašto
17

Iz Sveučilišne bolnice u Düsseldorfu su potvrdili da je kopilot ubojica Andreas Lubitz (27) bio u bolnici u veljači i posljednji put 10. ožujka. Kažu da nije patio od depresije

VIDEO

Kopilot iz srušenog Airbusa Andreas Lubitz boravio je u bolnici prije samo dva tjedna. Iz Sveučilišne bolnice u Düsseldorfu su potvrdili da im je kopilot ubojica bio 'gost' u veljači i posljednji put 10. ožujka. Međutim, zbog čega je tamo bio, ne mogu otkriti.

- Moramo poštivati privatnost pacijenata, pa vam ne možemo otkriti o čemu se radi. Samo ćemo otkriti da se nije radilo o depresiji - poručili su iz bolnice.

REUTERS/PIXSELL

Skrivao bolest?

Njemački tužitelji izvijestili su da sumnjaju da je kopilot zrakoplova Airbus A320 Andreas Lubitz skrivao detalje svoje bolesti od poslodavca Germanwingsa, piše BBC.

U Lubitzovu domu pronašli su potvrde za bolovanje, jedna i za dan kada je srušio avion. Tužitelji nisu otkrili o kojoj je točno bolesti riječ, ali njemački su mediji prije objavili da je patio od depresije. Oproštajno pismo nije pronađeno, a kao mogući motivi rušenja aviona odbačeni su oni religijski i politički. Za pregled medicinske dokumentacije istražiteljima će trebati nekoliko dana.

REUTERS/PIXSELL

Neodgovorno što je letio

Dr. Hans-Werner Teichmüller, predsjednik njemačke udruge liječnika koji pregledavaju pilote i ostalo kabinsko osoblje, šokiran je što je Lubitz letio uz potvrdu o bolovanju.

 - Krajnje je neodgovorno što je letio, iako je imao potvrdu na kojoj stoji da nije spreman za rad, a samim time i nespreman za letenje - kazao je Teichmüller Guardianu.

REUTERS/PIXSELL

U pilotskoj kabini moraju biti dva člana posade

Kompanija Lufthansa objavila je u petak da će uvesti novo pravilo da u pilotskoj kabini u svakom trenutku moraju biti dva člana posade, nakon što je kopilot Germanwingsa srušio zrakoplov u francuskim Alpama.

U skupini Lufthansa su Germanwings, Austrian Airlines, Swiss Air i Eurowings.

Air Berlin je u četvrtak također najavio njegovo uvođenje, kao i skandinavska tvrtka SAS.

Uvodi se nova dužnost

Lufthansa također uvodi novu dužnost na razini cijele grupe, pilota zaduženog za sigurnost koji će provjeravati i razvijati procedure vezane za sigurnost leta i izravno odgovarati izvršnom direktoru Carstenu Spohru. Trenutačno svaka zrakoplovna tvrtka ima svog pilota zaduženog za sigurnost.

Tu će ulogu u cijeloj grupi imati Werner Maas, koji tu dužnost trenutačno obavlja u Lufthansi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.