Obavijesti

News

Komentari 96

Kopilot Lubitz dobro poznavao područje gdje se srušio avion

Kopilot Lubitz dobro poznavao područje gdje se srušio avion
13

Andreas Lubitz bio je član aerokluba u svom rodnom gradu Montbauru i redovito je dolazio na područje Sisterona - 50 km od mjesta pada zrakoplova - s roditeljima

VIDEO

Kopilot ubojica Andreas Lubitz poznavao je područje na kojem je srušen zrakoplov Germanwingsa.

Andreas Lubitz (27), bio je član aerokluba u svom rodnom gradu Montbauru i redovito je dolazio na područje Sisterona - pedesetak kilometara od mjesta pada zrakoplova u Francuskoj - sa svojim roditeljima kako bi vježbao upravljanje jedrilicom, piše Daily Mail.

Član kluba Francis Kefer je izjavio da je obitelj često dolazila na odmor na to područje između 1996. i 2003.  Dodaje da je Lubitz bio strastveni letač opsjednut Alpama.

REUTERS

Najavio zločinački čin

Bivša djevojka kopilota, stjuardesa Maria W. (26) ispričala je da je Lubitz prije godinu dana najavio svoj zločinački čin.

- Kada sam čula za pad zrakoplova, odmah se u mojoj glavi počela vrtjeti njegova rečenica: 'Jednoga dana učinit ću nešto što će promijeniti sustav i svi će znati moje ime i pamtiti me'. Tada nisam znala što to znači, ali sada je posve jasno što je time mislio, otkrila je za Bild.

Skrivao da je homoseksualac?

Prekinula je s Lubitzom zbog njegovog nepredvidljivog ponašanja koje ju je plašilo, a mediji su ranije izvijestili da se pilot Lubitz posve slomio zbog prekida. Daily Mail pak piše kako je par prekinuo jer je Lubitz potajno bio homoseksualac te je patio jer mora živjeti s tom tajnom. 

Istražitelji su u Lubitzovu domu pronašli potvrde za bolovanje, jedna i za dan kada je srušio avion. Kompanija za koju je radio nije imala spoznaje o njegovom narušenom zdravstvenom stanju. 

Iz Sveučilišne bolnice u Düsseldorfu su potvrdili da im je kopilot ubojica bio 'gost' u veljači i posljednji put 10. ožujka. Međutim, zbog čega je tamo bio, ne mogu otkriti, ali navode da nije bilo radi depresije, a sada su se pojavile informacije i da je potražio liječničku pomoć jer je imao problema s vidom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.