Obavijesti

News

Komentari 175

Ljude 'raznosi' raketom, baca gladnim psima, truje, strijelja...

Ljude 'raznosi' raketom, baca gladnim psima, truje, strijelja...
5

Okrutni je diktator dosad ubio nekoliko sebi vrlo bliskih osoba. Svako od tih ubojstava izveo je na drukčiji način. Inspiraciju navodno crpi iz američkih filmova

VIDEO

Ministar obrane Sjeverne Koreje Hyon Yong-chol posljednja je u nizu žrtava Kim Jong-una, mladog vođe te države koji je dužnost preuzeo krajem 2011. godine. 

Okrutni je predsjednik dosad ubio nekoliko sebi vrlo bliskih osoba bez imalo zadrške i kajanja. Svako od tih ubojstava izveo je na drukčiji način, a medijski napisi govore da inspiraciju za smaknuća crpi iz američkih filmova B produkcije u kojima uživa. 

Krenimo redom:

Hyon Yong-chol, ministar obrane, ubijen protuzračnom raketom 2015.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

REUTERS/PIXSELL

Krajem travnja 2015. ministar je zadrijemao na važnom događaju kojem je nazočio Kim Jong-un. Okrutni vođa smaknuo ga je ispalivši u njega protuzračnu raketu. Bilo je to javno smaknuće pred nekoliko stotina ljudi. Zajedno s njim ubijen je navodno još jedan stariji vojni dužnosnik. 

Jang Song-taek, Kimov tetak, bačen psima 2013.

REUTERS/KCNA

Kim Jong-un svog je tetka u prosincu 2013. proglasio izdajnikom. Razlog je navodno stvaranje antidržavnih frakcija. Optužio ga je i za uživanje u drogi, kockanje i neke izvanbračne afere. Proces protiv njega na sudu bio je kratak. Nesretni Sung-taek nije imao nikakve šanse. Skinut je do gola i bačen čoporu izgladnjelih pasa.

Kim Kjong-huy, Kimova tetka, otrovana 2014.

REUTERS

Nakon što je smaknuo njenog supruga, Kjong-huy stalno je prigovarala Kimu zbog tog čina. Iako je na visokoj državnoj funkciji bila tjednima nakon ubojstva muža, ubrzo se prestala pojavljivati. Jedan bjegunac iz Sjeverne Koreje rekao je kako ju je okrutni vođa u svibnju 2014. dao otrovati.

Hyon Song-wol, bivša Kimova ljubavnica, strijeljana 2013.

internet

Ovom ubojstvu vjerojatno je kumovala ljubomora. Hyon Song-wol bila je pjevačica i bivša Kimova ljubavnica. Optužena je da je prekršila zakon protiv pornografije te je zajedno s desetak članova orkestra s kojim je nastupala strijeljana. Dokaz na sudu bio je potpuni promašaj jer priložena je snimka njezina video spota u kojem je nesretna Hyon potpuno odjevena. Ipak, pričalo se da je Hyon potajno snimala seksualne odnose s Kimom u jednom hotelu i da su snimke procurile u Kinu. Njeno smaknuće navodno je naredila Kimova supruga Ri Sol-ju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje