Obavijesti

News

Komentari 172

Lubitzova cura: Rekao mi je da će učiniti nešto za pamćenje...

Lubitzova cura: Rekao mi je da će učiniti nešto za pamćenje...
21

Bivša djevojka kopilota ubojice Andreasa Lubitza (27) rekla je da joj se prije godinu dana povjerio da će učiniti nešto što će promijeniti sustav i po čemu će ga pamtiti

VIDEO

Bivša djevojka kopilota ubojice Andreasa Lubitza (27), kojeg istražitelji sumnjiče da je namjerno srušio zrakoplov Germanwingsa pri čemu je poginulo 149 ljudi, iznijela je svoju stranu priče.

Stjuardesa Maria W. (26) ispričala da je Lubitz prije godinu dana najavio svoj zločinački čin.

- Kada sam čula za pad zrakoplova, odmah se u mojoj glavi počela vrtjeti njegova rečenica: 'Jednoga dana učinit ću nešto što će promijeniti sustav i svi će znati moje ime i pamtiti me'. Tada nisam znala što to znači, ali sada je posve jasno što je time mislio, otkrila je za Bild.

Kazala je i da je Lubitz često imao noćne more iz kojih se budio uz povike: "Padamo".

screenshot/bild.de

Slomio se nakon prekida?

Prekinula je s Lubitzom zbog njegovog nepredvidljivog ponašanja koje ju je plašilo, a mediji su ranije izvijestili da se pilot Lubitz posve slomio zbog prekida. 

Par je živio zajedno u malom stanu u Düsseldorfu. Mediji također pišu da je Lubitz kupio dva identična automobila marke Audi, a jednoga je planirao pokloniti djevojci. No, izgleda da je Maria odbila automobil budući da je samo jedan isporučen. Navodno su bili zaručeni i trebali su se uskoro vjenčati.

Skrivao zdravstvene probleme

Andreas Lubitz boravio je u bolnici prije samo dva tjedna. Iz Sveučilišne bolnice u Düsseldorfu su potvrdili da im je kopilot ubojica bio 'gost' u veljači i posljednji put 10. ožujka. Međutim, zbog čega je tamo bio, ne mogu otkriti, ali navode da nije bilo radi depresije.

Istražitelji su u Lubitzovu domu pronašli potvrde za bolovanje, jedna i za dan kada je srušio avion. Kompanija za koju je radio nije imala spoznaje o njegovom narušenom zdravstvenom stanju.

REUTERS/PIXSELL

- Pronađeni dokazi, neki od njih iskidani, koji potvrđuju da je bio bolestan uključujući i na dan nesreće, potvrđuju sumnju da je preminuli skrivao svoju bolest od poslodavca i kolega, rekao je državni odvjetnik Ralf Herrenbrueck.

Oproštajno pismo nije pronađeno, a kao mogući motivi rušenja aviona odbačeni su oni religijski i politički. Za pregled medicinske dokumentacije istražiteljima će trebati nekoliko dana.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"