Obavijesti

News

Komentari 110

Miro Cerar pojasnio: Nisam htio uznemiravati javnost

Miro Cerar pojasnio: Nisam htio uznemiravati javnost
1

Slovenski premijer Cerar smatra da odbijanjem odgovora hrvatskim novinarima nije povrijedio interes javnosti nego zaštitio pravila arbitražnog sporazuma

VIDEO

Slovenski premijer Miro Cerar smatra da odbijanjem odgovora hrvatskim novinarima, u četvrtak na konferenciji za novinare u Ljubljani, nije povrijedio interes javnosti nego zaštitio pravila arbitražnog sporazuma o rješavanju graničnog prijepora. 

- U interesu je arbitražnog postupka, ali i odnosa među državljanima obje države, da se informacije u javnosti predstavljaju cjelovito, bez obmanjivanja i nepotrebnog uznemiravanja - navode u Cerarevom uredu.

Cerarovu odluku osudilo je Hrvatsko novinarsko društvo navodeći da je riječ o diskriminaciji i nedopustivom napadu na javni interes.

Cerarov ured je pak poručio da nije riječ o diskriminaciji novinara po nacionalnosti, nego da su za tiskovnu konferenciju bila predviđena samo dva pitanja, javljaju Slovenske novice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, dodaju da je Cerar u svojoj cjelovitoj izjavi za novinare obuhvatio svu problematiku arbitražnog spora, pa samim tim na određeni način odgovorio i na pitanja koja su mu željeli postaviti hrvatski novinari.

Milanović: Mene pitaju često stvari koje mi ne odgovaraju i što da radim?

Cerarov čin u petak je komentirao i premijer Zoran Milanović rekavši kako kako ne razumije to što je napravljeno u Sloveniji, te kako i njega pitaju stvari koje mu ne odgovaraju.

- I mene pitaju često stvari koje mi ne odgovaraju i što da radim? I to je život. Ne razumijem to što je napravljeno ako je napravljeno u Sloveniji. Ajmo reći da se to nas ne tiče. Ne zabadam nos u tuđe stvari ali neka drugi maknu svoje iz naše zdjele - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina