Obavijesti

News

Komentari 21

Misterij leta MH370: Sedam teorija o nestalom zrakoplovu

Misterij leta MH370: Sedam teorija o nestalom zrakoplovu
4

Komad zrakoplova otkriven na otoku La Reunion što ga je izbacio Indijski ocean, mogao bi označiti kraj potrage za putničkim avionom koji je nestao u ožujku 2014.

VIDEO

Umjesto konkretnih odgovora, od trenutka kad je nestao, 8. ožujka 2014. godine, po medijima su se vrtjele samo teorije i pretpostavke vezane uz nestanak zrakoplova Malaysia Airlines na letu MH370.

Komad krhotine otkriven na otoku La Reunion što ga je izbacio Indijski ocean mogao bi označiti kraj potrage za tim putničkim avionom. Ovo je sedam najpopularnijih teorija misterioznog nestanka koje prenosi Daily Mail .

POGLEDAJTE VIDEO :

Pokretanje videa...

24sata 01:02

1. Pilot je oteo vlastiti avion?

Pilot Zaharie Ahmad Shah planirao je masovno ubojstvo zbog osobnih problema koje je imao, te zaključava svog kopilota, isključuje sve oblike komunikacije i tada onemogućuje rad aviona i pušta ga da leti na autopilotu dok ne ostane bez goriva. Ovo je jedna od popularnijih teorija u tjednima nakon nestanka zrakoplova. Glasine kruže da je otimanju aviona pridonijela i rastava pilota sa ženom koja je kasnije to sve ljutito zanijekala. Kako god bilo, dužnosnici u Kuala Lumpuru izjavili su da malezijska policija i FBI nisu našli ništa što bi upućivalo na to da je pilot planirao oteti avion.

2. Ako nije pilot, možda je kriv kopilot?

Druga teorija zasniva se na krivnji kopilota Fariqa Abdula Hamida (27). On je bio osumnjičen da je savladao pilota, iz osobnih problema, a onda sebe i putnike odveo u smrt. Ova teorija krenula je onda kada se saznalo da je kopilot bio zadnja osoba koja je komunicirala iz kabine, nakon što su komunikacijski sustavi prestali sa radom.

3. Rusi su ukrali zrakoplov?

Opet, postavlja se pitanje da li su Rusi ti koji su ukrali MH370 i odletjeli u Kazahstan. Stručnjaci tvrde da je malezijski avion otet po naredbi Vladimira Putina. -Otmičari su namjestili lažne navigacijske podatke kako bi se činilo da je avion letio u drugom smjeru.- kazao je Jeff Wise, američki znanstveni pisac. Pažljivo istraživanje dokaza otkrilo je da je MH370 napravio tri okreta prije posljednjeg radio poziva.

4. Teroristi ga iskoristili za napad na kinesku mornaricu?

Ova tvrdnja dolazi od jedriličarke Katherine Tee (41) iz Liverpoola čija je tvrdnja da je vidjela goreći avion na nebu obišla cijeli svijet. No, sve ono što je tvrdila palo je u vodu kada je na svom blogu napisala da bi goreći MH370 mogao biti kamikaza avion koji je bio usmjeren na kineske brodove.

5. Pao je sustav i srušio se u more?

Na letu od Jeddaha do Kuala Lumpura 8. ožujka, Raja Dalelah (53) kazala je stjuardesi kako je vidjela avion na površini vode. Ona tada nije znala za nestali avion.  - Bila sam šokirana kad sam ugledala rep i krila aviona na površini vode.- kazala je Dalelah.  Njezinu priču ismijali su piloti koji su rekli da zbog tolike udaljenosti nije mogla ništa vidjeti u moru.  Nagađa se da zbog pada sustava postoji mogućnost pada aviona u more.

6. Za sve je kriv požar?

Katastrofalni događaj poput požara, onemogućio je rad opreme što je rezultiralo okretanjem aviona prema Malezijskom poluotoku tražeći najbližu zračnu luku, još je jedna od pretpostavki.  Satelitski podaci pokazuju da je avion napravio zaokret, dok teoretičari tvrde da piloti to ne rade osim ako nije hitan slučaj. Također, pretpostavlja se da je i u Boeingu 777 izbio požar koji je izazvala maska za kisik.

7. Amerikanci srušili avion?

Zadnja teorija o nestanku MH370 pretpostavlja da su Amerikanci srušili avion, kao što se pretpostavlja da je i Boeing 777 srušen i iskorišten za terorističkog napada u američkoj vojnoj bazi u Diego Garcia. Teoretičari tvrde da je to teorija zavjere. Mnogi smatraju da SAD ne bi mogao skrivati tu činjenicu, te da bi,  ako je to istina, već odavno priznali takav čin.

Ipak, ova teorija golica maštu. Naime, američka vojna baza nalazi se blizu otoka Reunion gdje je i pronađen dio aviona. Iako, treba reći kako još nema potvrde da je riječ o nestalom MH370.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21