Obavijesti

News

Komentari 459

'Moja ruka pomirenja prema Bošnjacima ostaje ispružena'

'Moja ruka pomirenja prema Bošnjacima ostaje ispružena'
11

Pozivam Srbe i sve ostale građane Srbije da nikada nigdje ne pokažu mržnju prema našim susjedima i prijateljima, rekao je Vučić nakon incidenta u Srebrenici

VIDEO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti poslije izvanredne sjednice vlade koja je sazvana nakon incidenta u Srebrenici, javlja Blis.rs.

- Vodio sam delegaciju naše zemlje na obljetnicu nevino stradalih žrtava u Srebrenici, zamoljen sam od domaćina da ne govorim na tom skupu, poštovao sam, bio pristojno, čak i srdačno dočekan od obitelji žrtav a, od majki ubijenih, od gospodina Durakovića. Cijelo vrijeme smo se trudili i ponašali dostojanstveno, odgovorno i predstavljali svoju zemlju onako kako bih volio da smo je uvijek predstavljali -  rekao je Vučić u obraćanju javnosti na konferenciji za medije.

VIDEO

- Kada sam dolazio bilo je nekoliko uvreda, ali nije bilo problema. Kada smo izlazili iz prostora, grupa navijača jednog nogometnog kluba iz Srbije počela je izvikivati uvrede. Uz povike "Allahu ekber" "ubij Vučića", "ubij četnika " gađali su me raznim predmetima. Želim se zahvaliti momcima iz osiguranja koji su se hrabro držali na grotlu od metar i pol prostora koji su sve napade izdržali. Vjerojatno sam kriv jer sam htio pitati ljude zašto to rade jer sam pružio ruku pomirenja. To je suština naše politike. Napad je bio vješto organiziran . Sretan sam što to nisu organizirale obitelji žrtava. Momci iz osiguranja su me čuvali dobro, vozila su bila razbijena. U jednom trenutku sam pogođen u usnu te su mi i naočale slomljene - rekao je Vučić, dodavši da navijačka grupa iz Srbije nije direktno sudjelovala u napadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Vučić je dodao da njegova ruka prema bošnjačkom narodu ostaje ispružena, i da će nastaviti s takvom politikom.

- Još jednom izražavam žalost što se ovako nešto dogodilo. Žao mi je što nisu ljudi prepoznali našu želju. Ruka srbijanskog naroda ostaje ispružena. Nastavit ću s tom politikom, kako da probleme prevladamo? Budala ima u svakom narodu, nismo ni mi u deficitu s takvima. To nije bio incident nego organiziran napad i onaj koji je pozivao na nastavak linča treba se sramiti. Pozivam Srbe i sve ostale građane Srbije da ponosno i uzdignuta čela, onako kako sam i ja danas koračao odajući počast, da nikada nigdje ne pokažu mržnju prema našim susjedima i prijateljima Bošnjacima, da nitko ne digne ruku na njih jer s njima moramo živjeti zajedno u budućnosti, i oni će tu ruku prihvatiti - rekao je Vučić dodavši da je "dosta bilo mržnje i bijesa".

Pokretanje videa...

24sata 00:37

Poručio je kako mu je žao što sada sam događaj u Srebrenici pada u drugi plan zbog napada na njega.

- Žao mi je što se sada priča o budalama koji su me napali, a ne priča o samom događaju i nevinim žrtvama u Srebrenici. Dosta je bilo mrtvih, bijesa , a neću govoriti o onim političarima koji trebaju dobro organizirati ovakva događanja. I jednom Rami nije dlaka s glave falila iako je došao poslije incidenta s dronom u Beogradu. Ponosan sam na civiliziranu Srbiju - rekao je Vučić te naglasio da se n arod u RS-u ne treba osjećati poniženo.

- Još jednom zahvaljujem momcima koji su danas riskirali svoje živote. Hvala i specijalcima iz RS-a koji su pomogli da nekako izvučemo svoje glave. Još jedanput, možda će me sada netko bolje razumjeti - najiskrenije pružam ruku i to je prava politika. I vjerujem da će je prijatelji iz BiH prihvatiti. Javio mi se načelnik Duraković i odgovorio sam mu, vidim da je prijatelj. Bakiru Izetbegoviću se nisam javio. Moram pričekati dan-dva da se smirim pa ću mu se javiti. Želim poručiti i Bakiru Izetbegoviću da ga u Srbiji nikad neće ovako dočekati - zaključio je Vučić.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 459
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.