Obavijesti

News

Komentari 352

'Majke Srebrenice' Kitarović: "Dobro došla kraljice Balkana"

'Majke Srebrenice' Kitarović: "Dobro došla kraljice Balkana"
23

Srbijanskog premijera Aleksandra Vučića pri dolasku su dočekali zvižduci i uvrede, javlja Blic, a predsjednica udruge 'Majke Srebrenice' mu je zahvalila što je došao

VIDEO

Dvadeset godina nakon genocida u Srebrenici biti će pokopano još 136 žrtava među kojima je i 18 maloljetnika mlađih od 16 godina. Najgori zločin u Europi nakon II. svjetskog rata počinili su pripadnici tadašnje vojske i policije bosanskih Srba nad srebreničkim Bošnjacima 1995. godine. U pokolju je tada stradalo 8372 bošnjačkih muškaraca i dječaka te jedan Hrvat, Rudolf Hren. Do sad su otkrivene 93 masovne grobnice, a pronađeni su, identificirani i dostojno pokopani ostaci 6241 žrtve.

VIDEO

Na komemoraciji se ove godine očekuje čak oko 50.000 ljudi, što je najveće okupljanje do sada.

Počast žrtvama odat će i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić koje su stigle u Srebrenicu i upisale se u knjigu žalosti.

- Dobro došla kraljice Balkana i nado Bosne i Hercegovine - pozdravila je hrvatsku predsjednicu Hatidža Mehmedović , predsjednica udruge 'Majke Srebrenice '.

- Danas se sa svima vama poklanjam sa žrtvama koje su život izgubile kao u bezumnom zločinu. U ime Hrvatske želim vam budućnost svjetla. Hrvatska je uz vas - rekla je Kitarović.

Srbijanskog premijera Aleksandra Vučića pri dolasku su dočekali zvižduci i uvrede, javlja Blic , a Hatidža Mehmedović mu je zahvalila što je došao te mu na rever stavila cvijet, simbol stradanja bošnjaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:37

Pokretanje videa...

24sata 01:01

Reuters

Osim njih doći će predstavnici iz više od 90 država i različitih međunarodnih organizacija među kojima je i bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton koji dolazi kao osobni izaslanik Baracka Obame.

- Kao prijatelj Bosne želim zahvaliti premijeru Srbije što je pokazao hrabrost da dođe danas. I predsjednica Hrvatske je ovdje. Molim vas da ne dopustite da ovaj spomenik nevinim muškarcima i dječacima ne bude samo uspomena na tragediju, nego da bude sveto mjesto gdje svi ljudi mogu doći i naći budućnost svoje zemlje - kazao je Bill Clinton.

Reuters

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:31

Pokretanje videa...

24sata 00:35

Pokretanje videa...

24sata 00:29
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 352
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca