Obavijesti

News

Komentari 97

Napadač iz Sarajeva ispalio je 105 metaka, našli su i manifest

Napadač iz Sarajeva ispalio je 105 metaka, našli su i manifest
4

Mevlid Jašarević je u oporuci koju je ostavio sebe nazvao Abdurahman. Napisao je u manifestu kako je pucnjavom na veleposlanstvo želio "pomoći muslimanima"

VIDEO

Mevlid Jašarević (23) koji je u petak pucao po zgradi Američkog veleposlanstva u SarajevU te ranio jednog policajca, uopće ne razumije situaciju, smatra odvjetnik Senad Dupovac koji je razgovarao s njim. Dupovac je kazao kako se Jašarević zanimao za ozlijeđenog policajca i za svoju suprugu. Brine se, prema njegovim riječima, i zbog svoje majke i prijatelja. Jašarevića bi danas iz bolnice trebali predati Tužiteljstvu BiH gdje će ga saslušati.

- Uvjeren sam da nema dodira s realnošću. Mislim da će u postupku koji slijedi biti nužna medicinska vještačenja. On je dobio nekakvu informaciju, ne znam od koga, da policajci tuku ljude prilikom privođenja, pa je u svojoj glavi i svom svijetu, shvatio da i njega čeka fizičko maltretiranje. Teško ga je bilo uvjeriti da toga neće biti - kazao je za bportal.ba odvjetnik Dupovac.

Pronašli manifest i knjige o ekstremnom islamu

Napadač na američko veleposlanstvo u Sarajevu, Mevlid Jašarević (23), ostavio je oporuku u kojoj je obrazložio razloge i cilj terorističkog napada. Više detalja njegovog manifesta znat će se nakon što ga detaljno prouče, a za sada je poznato samo kako je muškarac sebe nazivao Abdurahman. U manifestu je napisao kako je pucnjavom na veleposlanstvo želio "pomoći muslimanima", javlja Dnevni Avaz

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što je 40 minuta pucao i ispalio 105 metaka, napadač je policajcima kazao kako nije došao ubiti muslimane. Zamolio je i da se policajci maknu, ali je kasnije istaknuo da je na "jednog morao pucati". 

Osim toga, pretresom njegove kuće policija je pronašla i vojnu uniformu te knjige o ekstremnom islamu, javlja Blic. Policija je pretresla osim Jašarevićeve kuće i 17 lokacija na području Sandžaka. Pronašli su 18 računala i laptopa, 1800 CD-a, 30 audio kazeta, video kameru te 50 SMS kartica. Osim toga, pronašli su i nekoliko bejzbol palica, sablju, vojne uniforme i noževe. Sve što su pronašli poslali su na vještačenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a