Obavijesti

News

Komentari 136

Napeto u Grčkoj: Na izbjeglice su bacili suzavac i šok bombe

Napeto u Grčkoj: Na izbjeglice su bacili suzavac i šok bombe
5

Napetosti su izbile među izbjeglicama iz Afganistana na otoku Lesbosu dok su se nastojali izboriti za mjesto na trajektu za Pirej. Policija je upotrijebila šok bombe

VIDEO

Grčka je policija upotrijebila suzavac i šok bombe kad su napetosti među tisućama izbjeglica na egejskim otocima uoči dolaska vodećih europskih dužnosnika zaprijetile prerasti u otvoreno nasilje, javlja HRT.

Napetosti su izbile među izbjeglicama iz Afganistana na otoku Lesbosu dok su se nastojali izboriti za mjesto na trajektu za Pirej. Policija je morala upotrijebiti šok bombe kako bi omogućila isplovljavanje broda.

- Oko 200 neregistriranih izbjeglica pokušalo je ući na trajekt. Policija i obalna straža uspjeli su ih odmaknuti natrag - rekao je glasnogovornik Obalne straže Nikos Lagkadianos, javlja Reuters.

Spyros Galinos , gradonačelnik Mytilinija, glavnog grada Lesbosa, uputio je Ateni javni apel za pomoć, te traži da se na otoku proglasi izvanredno stanje.

- Već četiri mjeseca govorim da u ruci držim bombu, a fitilj sporo gori . Prije dva dana tražio sam da proglase izvanredno stanje. Danas tražim od premijera hitne mjere jer je situacija postala neodrživa - kazao je Galinos.

VIDEO

Lesbos je zakrčen izbjeglicama , njih više od 10.000 čeka na odlazak.

Sukob izbjeglica i mještana na Kosu, smirili ih suzavcem

Na otoku Kosu više je osoba ozlijeđeno kad su se izbjeglice sukobile s mještanima, na što je reagirala policija upotrijebivši suzavac.

U petak ujutro u luku u Pireju iskrcalo se 2500 izbjeglica

Samo u petak ujutro se s trajekata iz Lesbosa, Kosa, Kalymnosa i Lerosa u pirejsku luku iskrcalo oko 2500 izbjeglica. Tijekom noći stiglo ih je još 1700. U planu je izgradnja prihvatnog središta u Pireju, koji bi služio za registraciju tisuća dolazećih migranata prije nego što nastave put u zapadnu Europu.

Kod obale Libije potonuo još jedan brod

Prema pisanju stranih medija, kod obale Libije potonuo je još jedan brod s izbjeglicama. Riječ je o gumenjak koji se ispuhao nedugo nakon što je napustio Libiju. Na brodu je bilo oko 50 izbjeglica. Neke je spasila talijanska mornarica, dok je do sada iz mora izvučeno jedno tijelo.

300 izbjeglica pobjeglo iz mađarskog prihvatnog centra

Oko 300 izbjeglica pobjeglo je u petak iz prihvatnog centra u mađarskom mjestu Riska, pišu lokalni mediji. Policija je bila nemoćna. Izbjeglice su pobjegle jer su nezadovoljne zbog dugog čekanja da se riješi njihova situacija.

Dio izbjeglica pješice krenuo iz Budimpešte u Austriju

Prema pisanju BBC-a , mađarski  ministar vanjskih poslova pozvao je izbjeglice da napuste željeznički kolodvor Keleti u Budimpešti. Čini se kako je velik broj njih pristao otići.

twitter

Govore da će radije pješice u Austriju nego ostati u prihvatnim centrima u Mađarskoj. Navodno je kolona dugačka čak jedan kilometar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...