Obavijesti

News

Komentari 330

"Nećemo produbljivati sukob, ali se nemojte igrati s nama"

"Nećemo produbljivati sukob, ali se nemojte igrati s nama"
6

Putin je na forumu ruske mladeži u Tveru podsjetio kako je Rusija u posjedu nuklearnog oružja, ali kazao kako nema u planu produbljivati sukob u Ukrajini

VIDEO

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je na forumu ruske mladeži u pokrajini Tver izjavio kako Rusija nema planove za ''sukobe velikih namjera'', ali i podsjetio da njegova zemlja ima nuklearno oružje

- Nije pametno igrati se s nama. Hvala Bogu, mislim da nitko ne razmišlja o produbljivanju sukoba s Rusijom  - rekao je Putin.

Putinove poruke stigle su samo dan nakon što je američki predsjednik Barack Obama upozorio na štetu koju će Rusija pretrpjeti ako se nastave uključivati u operacije u Ukrajini, prenosi LA Times

Obama je upozorio i na jače sankcije protiv Rusije nakon što je NATO objavio satelitske snimke na kojima  se vidi da su ruski kamioni i vojska ušli u Ukrajinu sredinom tjedna. 

Putinu snažne poruke sa summita NATO-a

Američki predsjednik Barack Obama će sljedećeg tjedna posjetiti Estoniju te sudjelovati na summitu NATO-a u Walesu. Očekuje se da će od tamo Putinu poslati snažne poruke da mora zaustaviti invaziju na Ukrajinu te se držati što dalje od baltičkih zemalja Estonije, Latvije i Litve. Te tri države na summitu će dobiti snažna jamstva Zapada da imaju zaštitu NATO-a u slučaju da Moskva svoju pažnju usmjeri na njih. 

Rusi srušili ukrajinski avion, pilot preživio

U petak ujutro ruski sustav protuzračne obrane srušio je ukrajinski borbeni zrakoplov SU-25. Pilot se uspio katapultirati, objavio je u subotu glavni stožer ukrajinske vojske. 

Putin: Razgovor u Minsku bio je iskren

Predsjednici Putin i Porošenko u Minsku su se uspjeli dogovoriti oko dostavljanja humanitarne pomoći na istok Ukrajine. Pomoć i dalje stiže željezničkim pravcima. 

- Dostavit ćemo pomoć ljudima u Lugansku i Donjecku - rekao je Putin koji je istaknuo da je razgovor s ukrajinskim predsjednikom bio iskren. Porošenka je nazvao partnerom.

Sedam članica NATO-a jača obranu

Prema pisanju Financial Timesa, sedam zemalja članica NATO-a planira okupiti nove snage za brzo djelovanje od najmanje 10 tisuća vojnika kako bi ojačali obranu NATO-a u svjetlu ruske intervencije u Ukrajini. Snage pod vodstvom Velike Britanije uključivale bi zračne i pomorske postrojbe kao i kopnene snage, piše list.

Zemlje koje su postigle dogovor o novim snagama su Danska, Latvija, Estonija, Litva, Norveška i Nizozemska, a zainteresirana je i Kanada. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 330
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.