Obavijesti

News

Komentari 141

Novi dokazi da je avion otet? 'Skretanje s puta je planirano'

Novi dokazi da je avion otet? 'Skretanje s puta je planirano'
6

Podaci vojnih radara ukazuju na to da je nestali malezijski zrakoplov namjerno skrenuo s planirane rute, i to prema Andamanskom otočju u Indijskom oceanu

VIDEO

Istraga o nestalom avionu dovela je do novih mogućih pojedinosti o nestanku . Kako javlja Reuters , podaci vojnih radara ukazuju na to da je malezijski zrakoplov namjerno skrenuo s planirane rute, i to prema Andamanskom otočju u Indijskom oceanu.

Izvori bliski istrazi istaknuli su kako je neidentificirani zrakoplov letio blizu sjeverozapadne obale Malezije. Prema tim informacijama, rutu bi mogao odabrati jedino netko tko je školovani pilot i zna zrakoplovni prostor na tom području.

VIDEO

Istraga se sada fokusirala na činjenicu da je netko namjerno skrenuo putanju aviona , tj. da je avion otet. Ni jedna informacija još nije potvrđena, a od subote nema ni traga nestalom avionu Malaysia Airlinesa.

Suludo? 'Avion je pao u more, osjetila se seizmička aktivnost'

Na području na kojem je posljednji put zabilježena lokacija nestalog aviona, južno od Vijetnama, zabilježena je lakša seizmička aktivnost . Barem tako tvrde kineski znanstvenici.

Signal o seizmičkoj aktivnosti zaprimili su oko 2.55 sati u noći na nedjelju, točno u vrijeme kada se avion izgubio s radara. Signal su zaprimili iz dvije stanice u Maleziji .

'Tamo inače nema seizmičkih aktivnosti'

Znanstvenici kažu da je jedini problem što se radi o području na kojem seizmičkih aktivnosti nema.

- Na tom području nema seizmičkih aktivnosti . Zato vjerujemo da je sve povezano s nestankom aviona Malaysian Airlinesa, jer je sve bilo u isto vrijeme - rekao je znanstvenik.

'Ako je to istina, onda je nesreća bila katastrofalna'

Istaknuo je kako je, ako je to istina, nesreća bila katastrofalna jer je onda avion toliko snagom udario u površinu mora da su zaprimili signale o seizmičkoj aktivnosti. Znanstvenik kaže kako se radi o jako maloj aktivnosti , ali dovoljno jakoj da se vidi na njihovim radarima, javlja NBC .

Područje na kojem su seizmičku aktivnost zabilježili je 100 km udaljeno od mjesta gdje je posljednji put lociran avion. Znanstvenici kažu kako to nije nimalo čudno, jer avion da je pao, pao bi upravo na tom mjestu.

Pokretanje videa...

24sata TV VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...