Obavijesti

News

Komentari 218

Novo nasilje u SAD-u: Na ulici je smaknuo dvojicu policajaca

Novo nasilje u SAD-u: Na ulici je smaknuo dvojicu policajaca
22

New York: Policajci su sjedili u službenom vozilu u Brooklynu. Prišao im je mladić i počeo pucati kroz prozor. Prema izjavi jednog svjedoka, doslovce ih je izrešetao

VIDEO

Dvojica newyorških policajaca likvidirana su u subotu navečer dok su sjedili u službenom vozilu u Brooklynu. Prišao im je mladić i počeo pucati kroz prozor sa suvozačke strane. Prema izjavi jednog svjedoka, doslovce ih je izrešetao.

Šef newyorške policije William Bratton rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije kako su Rafael Ramos (40) i Wenjian Liu (32) 'pogubljeni' samo zato što su nosili uniforme. Napad je izveden toliko brzo da nijedan policajac nije uspio ni posegnuti za svojim službenim oružjem. Ramos je iza sebe ostavio suprugu i 13-mjesečnog sina, a Liu suprugu s kojom je bio u braku tek dva mjeseca.

REUTERS

Bratton je objavio da je napadač 28-godišnji Ismaaiyl Brinsley koji je nakon ubojstva pobjegao u podzemnu gdje su ga stigli naoružani policajci. Pucao si je u glavu.

Nešto ranije u subotu, Brinsley je u okolici Baltimorea upucao i teško ranio svoju bivšu djevojku.

Instagram

Prema nekim informacijama, Brinsley je na Instagram profilu svoje bivše djevojke najavio napad kao osvetu za smrt Erica Garnera i Michaela Browna kojeg je u Fergusonu ubio policajac . Također, ubojica je tri sata prije napada objavio fotografiju pištolja i para maskirnih hlača.

- Oni ubiju jednog našeg, hajdemo ubiti dvojicu njihovih - napisao je Brinsley.

VIDEO

Podsjetimo, Eric Garner je umro 17. srpnja nakon što ga je policajac uhvatio 'u kravatu' jer se opirao uhićenju. Taj potez je policija New Yorka zabranila. Okupljeni građani snimili su događaj koji je trajao nekoliko minuta, tijekom čega policajac nije pustio Garnerov vrat sve dok on nije preminuo . Kada su vidjeli što su učinili, policajci su čekali još nekoliko minuta prije nego što su pozvali hitnu.

Nakon tog slučaja izbile su velike demonstracije , a gradonačelnik Bill de Blasio dao je podršku prosvjednicima zbog čega se našao na udaru policijskih sindikata koji su ga optuživali da podržava napade na policajce.

Odnosi su se dodatno zaoštrili u subotu - policajci ga smatraju odgovornim za napad . Dok je De Blasio u društvu Williama Brattona dolazio na konferenciju za medije, nekolicina policajaca mu je okrenula leđa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu