Obavijesti

News

Komentari 77

'Obama, vratio sam se': Džihad John ubio i drugog novinara?

'Obama, vratio sam se': Džihad John ubio i drugog novinara?
3

U utorak je objavljena još jedna snimka ubojstva američkog novinara. Slična je snimci ubojstva Jamesa Foleyja. Pretpostavlja se da je obojicu pogubio isti militant

VIDEO

Obama, vratio sam se . Vratio sam se zbog tvoje arogantne politike prema Islamskoj državi , zbog tvojeg inzistiranja na neprestanom bombardiranju. Ako tvoji projektili nastave napadati naš narod, onda će naši noževi nastaviti rezati vratove tvojim ljudima. Upozoravamo i druge zemlje koje su ušle u zločinački savez s Amerikom da se povuku i ostave naš narod na miru, poručio je džihadist koji je odrubio glavu američkom novinaru Stevenu Sotloffu (31) . Podsjetimo, u utorak je na internetu objavljena druga šokantna snimka ubojstva još jednog američkog novinara. Autentičnost snimke još nije potvrđena.

Pokretanje videa...

Reuters VIDEO

U kolovozu džihadisti su svijet šokirali snimkom ubojstva Jamesa Foleyja .

Pretpostavlja se da je obojicu pogubio isti militant, piše Daily Mail . Navodno je riječ o Abdulu Majeed Abdul Baryju (23) iz Londona koji je prije godinu dana napustio svoju obitelj kako bi se u Siriji i Iraku priključio pripadnicima ISIL -a. Bary je među kolegama suborcima poznat i kao ''Džihad John'' . Britanski mediji su objavili i da je  Bary bio i relativno poznati repper imena L Jinny ili Lyricist Jinn.

Snimke ubojstva obojice novinara su vrlo slični. I Foley i Sotloff pojavljuju se u sličnom narančastom odijelu. Obojica kleče, a ruke su im vezane iza leđa. Ubojica stoji iznad njih i prijeti im nožem. Na snimci se kasnije vidi kako Sotloffovo tijelo leži u lokvi krvi.

Djed i baka su preživjeli holokaust

Sotloff je pisao za Time i Foreign Policy, a otet je u Siriji prije godinu dana. Njegovi baka i djed s majčine strane preživjeli su holokaust. Odrastao je s majkom u Miamiju i ocem Artom. Tečno je govorio arapski i iako je bio svjestan rizika, svoju je karijeru "izgradio" na Bliskom istoku.

Obama u Bagdad poslao još 350 vojnika, u četvrtak summit NATO-a

Obama je naredio i da se u Bagdad pošalje dodatnih 350 vojnika kako bi zaštitili američko veleposlanstvo u glavnom gradu Iraka. SAD na Bliski istok šalje visoke dužnosnike kako bi izgradili snažnije regionalno partnerstvo u borbi protiv pripadnika Islamske države.

Glasnogovornik ministarstva obrane John Kirby kazao je kako će tako broj vojnog osoblja koje osigurava američke diplomate biti povećan na 820 ljudi.

Nakon posjete Talinu i sastanka s čelnicima triju baltičkih zemalja Obama će u četvrtak otputovati u Wales na summit NATO-a gdje će se, kako je ranije najavljeno, savjetovati sa saveznicima o dodatnim akcijama protiv snaga Islamske države.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.