Obavijesti

News

Komentari 101

Obitelj se još nada, a tvrtke su spremne na hitno povlačenje

Obitelj se još nada, a tvrtke su spremne na hitno povlačenje
2

Hrvatske tvrtke u Egiptu postrožile su mjere sigurnosti, a neke od njih poslale su radnike kući. U Egiptu je trenutno 80 hrvatskih građana, a 36 od njih su radnici

VIDEO

Hrvatske tvrtke u Egiptu posluju još od vremena Jugoslavije , a neke od njih bile su i ostale poznate među egipatskom poslovnom elitom. Iako se opseg posla drastično smanjio, nekoliko tvrtki iz Hrvatske još uvijek ima predstavništva u Kairu .

- Naše tvrtke s tim dugogodišnjim iskustvom tamo prate aktualnu političku i sigurnosnu situaciju, te posluju u skladu s time, pazeći pritom na sigurnost svojih radnika, izjavila je Jelena Dumičić iz Sektora za međunarodne poslove Hrvatske gospodarske komore za HRT.

Ina je svoje radnike u Hrvatsku već vraćala i to relativno nedavno - 2011. godine zbog nemira u sklopu Arapskog proljeća. Na to su spremni, tvrde, i sad. Hrvatski će radnici biti povučeni iz Egipta ukoliko se pokaže i najmanja potreba .

Također, hrvatska će diplomacija zatražiti od egipatskih vlasti da pojedine radnike čuva i vojska. Mogućnost angažiranja hrvatskih tvrtki za osiguranje radnika ne dolazi u obzir zbog vrlo složene cjelokupne sigurnosne situacije.

Djeca pitaju kada će se tata vratiti

Obitelj Tomislava Salopeka u ogromnom je šoku, no sve dok ne dođe nekakva službena informacija, njihova nada neće biti ugašena .

- Obitelj ne želi nikoga u blizini. Dok ne dođe službena potvrda iz Vlade i nadležnih službi, ne žele ni s kim kontaktirati, objasnio je obiteljski prijatelj Igor.

Njegova 7-godišnja kćer  svaki dan pita kada će se tata vratiti i voditi nju, bracu i mamu na more.

- Dječak je još premali, no curica zna da je tata već odavno trebao doći. Stalno propitkuje. Ne znam što bi vam rekao - govori nam obiteljski prijatelj.

Tomislav je već bio u opasnoj situaciji

Salopekovi sumještani potvrdili su da je Tomislav već bio u jednoj kritičnoj situaciji . Proputovao je Irak i Libiju, a najgore je bilo u Siriji gdje je s kolegama u jednoj situaciji pobjegao u zadnji trenutak.

- U Afriku je otišao raditi iz nužde , gladna djeca ne pitaju. Zarada je za naše prilike bila dobra, a iz tvrtke u kojoj je radio vjerojatno su mu garantirali sigurnost na poslu. On sam mislio je da mu se valjda neće ponoviti slične neugodnosti, nastavio je obiteljski prijatelj.

- Nataša je u jako teškom stanju i nema snage reći joj tužnu istinu. Ni sanjati nije mogla da će im se to dogoditi. Svi još uvijek vjeruju da je Tomislav živ. Ni slike ni tonski zapisi koji su se pojavili ne mogu joj oduzeti nadu, srce ne želi priznati da se tragedija, možda, već dogodila, ispričao je Igor.

POGLEDAJTE VIDEO: Je li ovo lice krvnika iz ISIL-ova videa?

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca