Obavijesti

News

Komentari 13

Osama bin Laden je od bolesti bubrega umro još 2001. god.?

Osama bin Laden je od bolesti bubrega umro još 2001. god.?
6

Politički analitičar tvrdi da je Osama bin Laden umro od bolesti bubrega na planini u Afganistanu te da su sve njegove snimke objavljene nakon 2001. godine lažirane

VIDEO

Teorija 1. Osama je mrtav već godinama

Osama bin Laden preminuo je 2001. godine na Tori Bori u Afganistanu od ozbiljne bolesti bubrega, još prije dvije godine za Daily Mail je rekao politički analitičar, David Ray Griffin.

Teorija zavjere koja se razvila nakon napada na WTC 2001. godine , a prenijeli su je svi svjetski mediji, tvrdi da američka vlada objavljuje lažne bin Ladenove izjave kako bi na životu održala zlo i tako opravdala svoj takozvani rat protiv terorizma u Afganistanu, Iraku i svojoj domovini. Više od 10 godina nije se znalo gdje je bin Laden. Ni američke, britanske ili pakistanske vlasti ga nisu uspjele naći. Brojne audio i video izjave koje je navodno dao bin Laden, nemaju kredibiliteta, a najmanje tri su očito lažne, rekao je Griffin. Kaže da snimka u kojoj bin Laden u ime Al Qa'ide preuzima odgovornost za napad na WTC nije autentična. Navodi kako je Al Qa'ida rijetko preuzimala odgovornost za napade, bin Laden na snimci izgleda deblje, ima kraće prste i piše pogrešnom rukom. 

Koristili snimke radi dobivanja izbora?

Većina objavljenih snimaka su samo audio snimke, objavljena su samo dva videa od 2001. godine na kojima se bin Laden vidi, a Griffin tvrdi da su oba lažna. Prvi video objavljen u listopadu 2004. nema dovoljno vjerske retorike koju su imale prethodne snimke. Taj je video, tvrdi Griffin, bivšem predsjedniku Bushu osigurao drugi predsjednički mandat. Griffin, koji je napisao knjigu 'Osama bin Laden: Živ ili mrtav?', uvjeren je da je bin Laden umro od bolesti bubrega 13. prosinca 2001. godine dok se skrivao na afganistanskoj planini Tori Bori, nedaleko od granice sa Waziristanom. Pokopali su ga unutar 24 sata, kako nalaže muslimanska tradicija, u neobilježenu grobnicu. Nadalje, Griffin tvrdi da su sve snimke nakon tog datuma lažirane i to od strane Zapada kako bi uvjerili građane da je zločinac još na slobodi živ i da tako pridobiju podršku za rat protiv terorizma u Iraku i Afganistanu. 

Mjesec dana nakon 11. rujna, SAD i Britanija su napale Toru Boru iako je bin Laden do tada četiri puta zanijekao da je imao išta s napadima na WTC. Nakon toga, bin Laden je snimio poruku u kojoj je Busha nazvao vođom nevjernika te je rekao da je Ameriku snašla Božja kazna, no opet je odbacio odgovornost za 11. rujna. Opet je 3. studenog 2001. snimio još jednu poruku, u kojoj je Muslimane pozvao da slave napade, no ni tada nije priznao svoju umiješanost. Od tada do 13. prosinca nije puštena nijedna snimka bin Ladena. Tek na taj dan, za koji Griffin tvrdi da je dan smrti bin Ladena, pojavila se snimka na kojoj teroristički vođa priznaje da je sam osmislio svaki detalj napada. Griffin je uvjeren da je taj video snimila i pustila američka vlada. Odmah su se oglasile američke i britanske vlasti koje su tvrdile da je najnovija snimka najbolji dokaz da je bin Laden kriv za 11. rujna. Griffin tvrdi da na toj snimci bin Laden izgleda deblje, bljeđe, ima deblje prste i širi nos, koža mu je tamnija, a brada crna. Umjesto lijevom, piše desnom rukom.

- Razlog za sumnju da su sve snimke nakon 2001. godine lažne je što se pojavljuju uvijek kada treba popularizirati Bushevu politiku ili podržati njegovog saveznika u 'ratu protiv terorizma', britanskog premijera Tonyja Blaira, kaže Griffin. Neposredno prije objavljivanja te snimke Bush i Blair nisu uspjeli dokazati da je bin Laden kriv za napad te su pokušavali steći podršku u borbi protiv terorizma. Griffin kaže da su koristili sofisticiranu filmsku tehnologiju u lažiranju snimaka. Smatra da Al Qa'ida o lažnim snimkama šuti jer joj odgovara propaganda. 

Bivši agent CIA-e Robert Baer ne vjeruje da su zapadne sile uključene u teoriju zavjere, nego da je Al Qa'ida sama lažirala snimke.

Teorija 2: Al Qa'ida uopće ne postoji?

BBC je 2004. godine emitirao dokumentarac 'Snaga noćnih mora' u kojem objašnjava kako određene skupine koriste strah od terorizma kako bi pojačali vlastitu političku moć. Dokumentarac se sastoji od tri epizode (1, 2, 3)koje traju po sat vremena, a posebno je šokantan treći nastavak u kojem se govori da Al Qa'ida zapravo ni ne postoji. Izmišljena je, tvrde, u siječnju 2001. godine kako bi u odsutnosti smjeli suditi Osami bin Ladenu. Kako bi mu SAD sudile u odsutnosti morao je biti član neke organizacije poput mafije. U dokumentarcu tvrde da je Al Qa'ida prevara te da je nakon napada 11. rujna 2001. godine George Bush iz sudskih spisa 'iskopao' naziv Al Qa'ida i optužio bin Ladena da je njen vođa. Od tada se zapad bori protiv fiktivnog neprijatelja. U filmu bivši agent CIA-e priznaje da organizacija nikada nije postojala. 

U drugom dokumentarcu 'Al Qaeda ne postoji' ispituje se kako to bin Laden sam vodi cijelu terorističku mrežu, ispituje njene veze sa Zapadom, bavi se dvostrukim agentima i izmišljenim likovima te kako masovni mediji šire mit o Al Qa'ida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa