Obavijesti

News

Komentari 269

Ovo je lice ubojice iz Sarajeva: Otac mu neće doći na sprovod

Ovo je lice ubojice iz Sarajeva: Otac mu neće doći na sprovod
7

Mjesto rođenja mu je Pariz, a prema prvim informacijama navodno se i borio na strani džihadista u Siriji, a s njim su navodno bili i članovi njegove uže obitelji

VIDEO

Enes Omeragić (34) koji je u Sarajevu u srijedu navečer ubio dva vojnika, a potom se raznio bombom, rođen je u Francuskoj . To je potvrdio direktor agencija SIPA Perica Stanić.

Mjesto rođenja mu je Pariz, a prema prvim informacijama navodno se i borio na strani džihadista u Siriji, a s njim su navodno bili i članovi njegove uže obitelji.

Izvori iz sigurnosnih agencija tvrde da je Omeragić već ranije bio uhićen u akciji "Damask", prenosi Blic .

Otac ubojice: Sinu neću na sprovod, žao mi je vojnika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šahin Omeragić , otac ubojice, rekao je za Dnevni avaz da sa sinom zadnjih nekoliko godina nije imao dobre odnose, te da je primijetio da se čudno ponaša. Također, rekao je kako je sinoćnje događaje pratio preko medija i da tijelo sina koji se sinoć raznio u prizemlju kuće nije ni vidio.

- Samo sam na kratko sišao do mjesta gdje se to dogodilo i vidio lokvu krvi. To me natjeralo na plač. Istina, nisam sa sinom baš nešto komunicirao. Živio je sam u prizemlju kuće. Nismo se svađali, ali nismo ni imali o čemu pričati, jer je on uvijek mene kritizirao kad bi vidio pivu.

Kroz suze je rekao da sinu neće otići na sprovod, te da mu je žao vojnika koje je sinoć ubio .

-  Svatko svoje dijete voli, pa i ja njega, ali mu ne mogu oprostiti ubojstvo ove mladosti. Koliko sam čuo, poznavao je jednog od mladića kojeg je sinoć ubio, družio se s njim. Znam da je riječ o momku koji je 81. godište, ali ne znam kako se zove - ispričao je Šahin za Avaz.

VIDEO

Sumnja na terorizam: Pretresli i kuću Enesovog rođaka

Pripadnici Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su kuću Muhameda Mece, rođaka Enesa Omeragića, zbog sumnje da je povezan s terorističkim napadom.

Meco je već ranije bio uhićen zbog pripadnosti grupi osumnjičenoj za terorizam, ali nikad nije bio osuđen.

U kladionici ubio dva vojnika, kod kuće se raznio bombom

Podsjetimo, Enes Omeragić ušao je u srijedu navečer u kladionicu "5+" u sarajevskom naselju Rajlovac. Tamo je otvorio vatru iz automatskog oružja i ubio dva vojnika.

Zatim je pucao u pravcu jednog autobusa i tom prilikom su lakše ozlijeđeni vozač i dva putnika, na sreću ne od metaka nego od krhotina stakla.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!