• Članak
  • Komentari 92
  • Share 4
  • Tweet3

Diplomat: Chavez nije više živ! Maduro: To je laž, i dalje je šef

Guillermo Cochez kaže da je fotografija Chaveza i kćeri, koja je nedavno objavljena, lažna. Potpredsjednik Venezuele tvrdi Chavez vodi zemlju iz bolničkog kreveta

Četvrtak, 28. 2. 2013. u 07:05    Piše: Ivana Živko
Diplomat: Chavez nije više živ! Maduro: To je laž,  i dalje je šef Reuters/Pixsell Cochez tvrdi da je ova fotografija lažna

Guillermo Cochez, bivši panamski veleposlanik u Organizaciji američkih država, rekao je da je predsjednik Venezuele Hugo Chavez umro prije četiri dana, piše CNN Chile. 

Cochez tvrdi da je moždana smrt kod Chaveza nastupila još u 30. prosinca prošle godine dok je bio na Kubi, a prije četiri dana su ga isključili s aparata. Ambasador smatra i da je fotografija Chaveza i njegovih kćeri koja je nedavno objavljena lažna. 

- Izazivam vladu Venezuele da dokažu da sam u krivu - rekao je Guillermo Cochez.

Ministarstvo vanjskih poslova Venezuele pak naglašava kako Cochezove tvrdnje nisu točne, a osim stranice CNN Chile, niti jedan svjetski mediji nije objavio ovu vijest, niti su Chavezovu smrt potvrdile venezuelanske vlasti.

Štoviše, Nicolas Maduro, potpredsjednik Venezuele i ministar vanjskih poslova demantirao je Chavezovu smrt. Maduro kaže da Chavez i dalje vodi Venezuelu, ali iz bolničkog kreveta, te da unatoč problemima s disanjem, može komunicirati i davati naredbe. 

- Ima tim ljudi koji su apsolutno podređeni njemu i zapovijedima koje im daje - rekao je Maduro, a prenose strani mediji. Izvijestio je i da je Chavez održao petosatni sastanak sa svojim suradnicima s kojima je komunicirao pisanjem.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: venezuela, predsjednik, hugo chavez

Izdvojeni komentari 92 komentara Pogledaj sve komentare
28.02.2013., 07:31

Twister: ako kod nas mogu mrtvi glasati, može i on mrtav voditi državu!! ( možda bolje nego naši)

28.02.2013., 08:28

nikluk20: treba se ugledati na lika...nacionalizirao je sve pokradene državne tvrtke privatizacijom, banke i energetsku industriju.....pa su od siromaha krenuli biti potpuno neovisna država...a to smete amerikancima....i to je to...izbacili su shell i ostale naftne monopole i sada ih svrbi izgubljena zarada...trebali bismo i mi tako...sve vratiti u naše vlasništvo...

28.02.2013., 07:50

jluci82: Sigurno je mrtav.Od raka gušterače su se" izvukli"samo oni kojima je rak gušterače dijagnosticiran- kao pogreška liječnika.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar