Obavijesti

News

Komentari 82

Papa: "Neka Isus prosvijetli mirovne inicijative u Ukrajini"

Papa: "Neka Isus prosvijetli mirovne inicijative u Ukrajini"
10

Molimo te, slavni Isuse, učini da prestanu svi ratovi, sva sučeljavanja velika ili mala, stara ili nedavna, kazao je Papa u poruci Urbi et Orbi pred oko 150.000 vjernika

VIDEO

Uskrsnuće Isusa je temelj naše vjere i nade. Da Krist nije uskrsnuo, kršćanstvo ne bi imalo svoju vrijednost - kazao je papa Franjo u poruci Urbi et Orbi pred oko 150.000 vjernika okupljenih na Trgu sv. Petra u Vatikanu.

- Kršćani nose po svijetu poruku 'Isus, utjelovljena Ljubav, umro je na križu za naše grijehe, ali Otac Bog ga je uskrsnuo i učinio ga Gospodinom života i smrti. U Isusu, ljubav je pobijedila nad mržnjom, milosrđe nad grijehom, dobro nad zlom, istina nad laži, život nad smrću'. Izađite iz samih sebe kako bi se išlo ususret drugome , kako bi se bilo blizu onima koji su ranjeni životom, kako bi se podijelilo onima koji nemaju i ostalo uz bolesnika, starije osobe ili one koja je isključena - kazao je Papa.

Nastavio je: 'Ljubav je najjača, ljubav daruje život, ljubav čini da procvjeta nada u pustinji .'

Papa Franjo je pozvao da se pobjedi glad na koju utječu ratovi i rasipništva kojih smo često suučesnici. Molio je Isusa da nas učini sposobnima da štitimo nezaštićene, prije svega djecu, žene i starije osobe, koji su često žrtvama iskorištavanja i napuštanja. Pozvao je na izlječenje braće koju je u državama Afrike pogodila epidemija ebole i druge bolesti koje se šire i zbog ekstremnog siromaštva. Neka budu utješeni oni koji napuštaju svoje zemlje i migriraju na mjesta na kojima se mogu nadati u bolju budućnost, živjeti svoj život dostojno i da mogu slobodno ispovijedati svoju vjeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

- Molimo te, slavni Isuse, učini da prestanu svi ratovi, sva sučeljavanja velika ili mala, stara ili nedavna - kazao je Franjo i naglasio kako se ta molitva odnosi na Siriju gdje ljudi pate zbog sukoba i potrebuju humanitarnu pomoć i pozvao na prekid sukoba, posebno 'protiv nenaoružanog pučanstva', te na pregovore o dolasku do mira, koji se već predugo očekuje. Molio je za pružanje utjehe žrtvama nasilja u Iraku, kao i za ponovni početak pregovora između Izraelaca i Palestinaca, te za prekid sukoba u Centralnoafričkoj Republici, Nigeriji i Južnom Sudanu. Pozvao je na pomirenje u Venezueli.

- Ove godine Uskrsnuće slavimo zajedno s Crkvama koje slijede julijanski kalendar. Molimo Isusa da prosvijetli i nadahne mirovne inicijative u Ukrajini , kako bi sve zainteresirane strane, uz podršku međunarodne zajednice, poduzele svaki napor kako bi se spriječila nasilja i stvorila, u duhu jedinstva i dijaloga, budućnost države - rekao je Papa.

Papa se zahvalio Nizozemskoj za cvijeće kojim je ukrašen Trg sv. Petra te je svima poželio sretan Uskrs .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a